divendres, 2 d’octubre del 2009

XENOFÒBIA: 'valencià' per 'català'

Amb motiu de la Diada al País Valencià (9 d'Octubre) s'interpretarà al Palau de la Música de la ciutat del Túria la sarsuela "Roger de Flor" del valencià Ruperto Chapí.
Avui mentre em desdejunava se m'ha parat el bocí en sentir a la SER la següent notícia: Alguns dels membres del Cor de la Generalitat valenciana que participen en els assajos d'aquesta sarsuela han denunciat que se'ls ha exigit -segons el director, per "ordres de dalt"- canviar el text original i substituir les al·lusions al "poble català" per "valencià o aragonès".
Si voleu llegir la notícia a l'AVUI feu clic ací.
Al cap acudeixen les paraula xenofòbia i xenòfobs. Les busques al diccionari, enciclopèdia i wikipèdia. Clares les definicions.

  • Xenofòbia: odi o adversió a l'estranger, o a persones o coses estrangeres; o, en general, als grups ètnics diferents o a les persones amb fisonomies socials, polítiques i culturals diferents.
  • Xenòfob: Que sent xenofòbia.
Crec que no calen més comentaris.
País malalt, xenòfob dels seus propis orígens.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

em costa molt d'entendre que la gent piqui amb això de la catalanofòbia. que no són capaços de veure que així els fan combregar amb rodes de moli?

Jordicine ha dit...

Increïble. Una abraçada.

Garbí24 ha dit...

molta feina per fer encara.....

miquel ha dit...

Tants anys d'estupidesa i obscurantisme...com es pot aguantar! I això que, desgraciadament, ho sabem ben bé, no tenen alternativa que els faci ombra.
Veig que avui, i ontinuarà, es van publicant articles sobre el tema:
http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20091003/53796453356/supina-estupidez-blavera.html

M. A. PARERA ha dit...

Encara no ens em adonat tots plegats que tots som "estrangers a tot areu"?.
O es que algú es creu "amo" del seu minç espai en l'univers, on tot es tan efímer i caduser i inabastable al coneixement humà?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...