dissabte, 27 de març del 2010

Lliurament Premis Vicent Andrés Estellés


Ahir, 26 de març de 2010, Burjassot es vestia de gala per lliurar els Premis Vicent Andrés Estellés. Les butaques del Teatre Tívoli acollien representants del món de la cultura, de la política municipal i de la Comunitat, representants de les entitats socials de la localitat, amics i familiars dels guardonats i, clar està, els dos protagonistes de la nit: Joan Torró, guardonat amb el IV Premi VAE de Narrativa Científica de València amb la novel·la Pluja a la mar i Ramon Guillem amb el XI Premi VAE de Poesia, amb l'obra Abisme i ocell.

L'acte s'obria amb la projecció de la pel·lícula Cos mortal, opera prima de Carles Chiner i Antoni Sendra, inspirada en el celebre poema de Vicent Andrés Estellés que porta el mateix títol.
Després, com no, es lliuraren els dos premis. Primer Torró pujava a l'escenari i rebia el premi (i una sitja, com a símbol de la ciutat) de les mans del Rector de la Universitat de València. per fer-nos cinc cèntims de la novel·la i fer els oportuns agraïments.
Després era el poeta Guillem qui recollia el premi i, també, la seua sitja. Una anècdota sobre Estellés encetava el seu discurs, que continuava amb la lectura d'una prosa poètica del llibre i, finalitzava amb els agraïments obligats a l'ajuntament, a l'editorial Bromera, als familiars i als amics. (Gràcies a tu per la invitació i, especialment, per oferir-nos més versos).


[...] Però què pot fer-hi la bellesa, què l’obsessió per la recerca de la nota justa, de la paraula exacta, del color que emocione, del traç que il·lumine? De vegades el dolor i el buit són l’única evidència. Els udols de la sang, les miasmes de l’ombra, les pupil·les de la por, no poden explicar-se.

Els assistents gaudírem d'un vi d'honor -i d'unes menges exquisides- en una sala abillada per a l'ocasió. El lliurament dels exemplars de les obres guanyadores tancava l'esdeveniment.

I com que no tinguérem prou, marxàrem a sopar al restaurant Manolo i Ramon del poble, entre d'altres dos dels "actors" del film Cos mortal, Jaume Pérez Montaner i Dominic Keown, la poetessa Isabel Robles, el també poeta Eusebi Morales i l'estrela indiscutible de la nit, Ramon Guillem. Ah sí, i la sitja, que presidí la taula en tot moment.
Per tu, Ramon.

1 comentari:

Striper ha dit...

Sembla que va ser una gran festa en tots els sentits.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...