dijous, 25 de març del 2010

Presentació "El mural com a fons. La poesia de Vicent Andrés Estellés", de Jaume Pérez Montaner

Com ja vaig anunciar en l'anterior post ahir a La casa del llibre de València tenia lloc la presentació del llibre "El mural de fons. La poesia de Vicent Andrés Estellés" (Ed. Perifèric) de Jaume Pérez Montaner.
Jesús Figuerola, editor de Perifèric i President de l'Associació d'Editors del País Valencià, obria l'acte amb unes breus paraules sobre aquest segon llibre d'una col·lecció que no té nom com a tal però sembla que segueix una línia assagista. (El primer llibre és L'agitació de l'escriptura. Itineraris entre la vida i l'obra de Joan Fuster, de Josep Ballester). Una joia de llibre, amb un disseny elegant i molt acurat, cobert per unes tapes dures.
Manel Rodríguez-Castelló continuava l'acte amb una crítica poètica de l'autor, de la seua trajectòria com a estellesista -que no estellesià-, de les influències i, clar està, de l'obra que es presentava. Deixà clar que una crítica ha de ser sobretot poètica, si no, no paga la pena fer-ne.
Jaume Pérez Montaner agraia la presentació de Manel, i ple d'humor es preguntava -li preguntava- com és que sabia tantes coses que ell pensava. Continuà explicant-nos el perquè d'aquest llibre i insistia que no era un estudi academicista sobre Estellés i la seua obra, sinó un recull d'articles ordenats, corregits i polits sobre el gran poeta de Burjassot.
Després s'establia un interessant col·loqui entre ambdós poetes -Manel i Jaume, s'entén- i el públic, que acabà d'arredonir aquest petit homenatge a Estellés, que se suma a d'altres que estan "en cartellera" aquestos dies (l'obra de teatre Poseu-me les ulleres, de Pep Tosar basada en la seua vida i obra; projecció de la pel·lícula Cos Mortal, inspirada per un poema de l'autor, durant el lliurament dels premis Vicent Andrés Estellés; recital de poemes al seu poble natal durant el mes d'abril; Jornades d'Homenatge a Benicarló...).
La copeta de cava obligada i la signatura d'exemplars tancaven l'acte. Alguns encara anàrem de sopar per València amb l'autor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...