divendres, 12 de març del 2010

Presentació de la novel·la "El secret del Mas de la Pedra" d'Ivan Carbonell


Ahir tingué lloc al terrat del Centre Octubre de València la presentació de la novel·la "El secret del Mas de la Pedra" (ed. Tabarca) del jove escriptor Ivan Carbonell.

L'autor:
Ivan Carbonell Iglesias (València, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana i Humanitats per la Universitat de València. És professor de valencià en secundària i ha guanyat nombrosos premis de literatura breu, com ara el Sambori universitari, el Felipe Ramis o els Premis Bancaixa-Universitat de València. Amb aquesta novel·la va guanyar l'XI Premi de Narrativa Ciutat de Torrent 2009.


La presentació:
Emili Payà, coordinador cultural de l'Octubre CCC, fou l'encarregat de presentar l'autor valencià i parlar una mica de l'obra. Especial interès li meresqué l'espai de l'obra -Serra Mariola i Cocentaina-, per resultar-li proper, atractiu i evocador de temps d'infantesa; també féu una la relació d'aquesta història amb el gènere negre.


Ivan Carbonell, ens sorprengué amb la preparació d'un Power Point i un posat molt seriós; tanmateix la xerrada fou d'allò més amena i divertida, plena d'ironia intel·ligent, on ens desvetlà molts secrets i curiositats de l'obra.
En acabant convidà els assistents a una "picaeta" i plis-playet (cafè licor i coca-cola); mentre es dedicava a signar exemplars de la novel·la.



La novel·la:
La novel·la -jo ja me l'he llegida i la recomane- narra com un grup d’adolescent investiguen una història d’assassinat ocorreguda temps enrere a causa d’una partida de cartes, el bac -jo li dic ronda- on s’hi posa en joc un mas i un molí. Obra feta amb una prosa molt madura, que l'escriptor F. Mompó ja l'ha definit com el maridatge impossible i perfecte entre la contundència de la prosa assagística i el color i la calidesa de la prosa poètica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la ressenya! T'ha faltat dir que l'acte comptà amb la presència de persones de prestigi com Francesc Mompó i Mercè Climent als quals l'autor admira tant com s'estima.

Un bes!
Ivan Carbonell.

Elfreelang ha dit...

L'haurem de llegir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...