Els bolets han sigut els grans protagonistes d'aquest cap de setmana a Ca les senyoretes.
Dissabte tinguérem l'oportunitat de conèixer Enric Gràcia, micòleg del programa Caçadors de bolets de TV3 i professor de la Universitat de Barcelona, i aprendre amb ell moltíssimes coses referent al món dels fongs. Però ja se sap que quan comences a interesar-te per qualsevol tema, te n'adones que la distància necessària per aplegar al fondo de l'assumpe va fent-se més i més gran. Amb el seu llibre: Puc sembrar rovellons al meu jardí?, que contempla 150 preguntes i respostes sobre els bolets, anirem reduint aquesta distànica.
La nit avançava, això sí a poc a poc, perquè allà sota el Benicadell sembla que el temps s'ature (deu ser per això que els mòbils hi deixen de funcionar) i arribava el moment del sopar, tot fet a base de bolets.
ENTRANTS
Polp amb salsa de ceps Coca de recapte d'esclata-sangs i llonganissaCanelons de foie-gras amb camagrocs
PRIMER
Sopa de bolets variats
SEGON
Llobarro amb rossinyols i verdures
Llobarro amb rossinyols i verdures
TERCER
Tournedó de cua de bou amb tòfona sobre niu de carabassa i trompetes de la mort
POSTRES
Bunyols de Tots Sants amb bolets confitats, melmelada de caqui i pluja de magrana
POSTRES
Bunyols de Tots Sants amb bolets confitats, melmelada de caqui i pluja de magrana
I a la matinada, amb la panxa plena d'exquisides menges, ens férem la copeta de rigor i encetàrem converses on, com no podia ser d'una altra manera, els bolets en foren protagonistes.
Una altra nit màgica per al record.
10 comentaris:
valtros voleu que prenguem mal! mare meua què bo tot! :)
Hola Clidice,
La veritat és que sí que estava tot per a llepar-se'n els dits.
Una abraçada.
Caram, això a aquestes hores no es fa, dona!!
Quina bona pinta que te tot plegat, sembla que en senti la olor, ja!
De tota manera no soc justa, doncs la meva terra és terra de bolets i aquest any me n'he fet uns bons tips... però sempre venen de gust, la veritat!
Que passis una bona setmana!
I jo, que avui he menjat patata i mongeta tendra.
El món és injust!, je,je.
Bon àpat!
Salut.
;)
No sé si fas bé de publicar aquestes fotos. Jo avui tenia un plat de cigrons i poca csa més, i quasi que m'agafa un col·lapse. vaig a veure quin lloc és aquest que du el suggerent nom de Ca Les senyoretes. Ah, i bon profit.
Hola a tots,
Jo avui tampoc he dinat com dissabte a la nit: una amanida, s'ha de compensar!
Pel que fa a Ca les senyoretes és un hotelet rural situat a un poblet de 500 habitants, Otos (conegut com al Poble dels rellotges de sol). És una meravella, des d'ací el recomane.
Salut a tots i bones menges.
Caram nena quins privilegis, quin sopar i una inmillorable companyia
Contxos, amb el que m'agraden a mi. Això no es fa!!! :)
Quin bon àpat, mmmmm!!!
Salut!!!
Jo soc una devoradora empedernida de bolets, això sí comprats, perquè no els sé reconèixer al bosc. El que no sabia és que també s'utilitzen per fer postres.
Publica un comentari a l'entrada