dissabte, 21 de novembre del 2009

Escriptors al casal: Pell de pruna, amb Joan Olivares i Jordi Albinyana

Ahir, 20 de novembre (bona data per celebrar coses), el Casal Jaume I de Catarroja continuava el seu cicle Escriptors al Casal amb la presentació de la novel·la eròtica Pell de pruna, escrita per Joan Olivares i il·lustrada per Jordi Albinyana.

Entre els presents, moltíssima gent coneguda: els cantants Miquel Gil i Carles Pastor; els escriptors Albert H. Xulvi, Francesc Mompó, Eusebi Morales i Ramon Guillem; el "traficant de llibres" Vicent Beguer i d'altres amics i amigues.
Joan Olivares ens explicà com nasqué el projecte de Pell de pruna, ens féu saberdors de moltíssimes anècdotes interessants, ens llegí -interpretà- un fragment magistral de l'obra, i sobretot -com en la novel·la- ens féu baquejar-nos de riure en molts moments. Mai no em canse d'escoltar l'Olivares, aconsegueix seduir el receptor amb les seves històries, els seus coneixements i, fins i tot, amb les seves inventives; i molt especialment amb la seva manera tan particular de fer-ho.
Jordi, per la seua banda, no només féu de contrapunt en el discurs de Joan -formen una parella explosiva- també ens parlà de com havia "esculpit" els seus dibuixos amb carbó i cafè. Sí, sí, i dic esculpit expressament. Mireu aquest vídeo i sabreu per què ho dic.

Raimon Guillén, responsable del casal i amfitrió de l’acte, clogué l'acte amb l'agraïment als artistes i al públic asssitent. Abans de baixar la persiana del local, Olivares i Albinyana dedicaren -cadascú a la seua manera- exemplars de la novel·la Pell de pruna.
La nit acabà en el restaurant canari l'Arepera, com sempre amb bones i abundoses menges, amb converses d'allò més disteses i suggerents, molt acord amb la novel·la que es presentava.

2 comentaris:

Marta ha dit...

Un altre llibre a la llista per llegir.

Montse ha dit...

me l'apunto!
E·l video, impressionant!
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...