dimarts, 13 de setembre del 2011

"A la Universitat tots són uns catalanistes"




Vinc d’imprimir els primers temes per a preparar les oposicions de professor de llengua i literatura. A la copisteria he coincidit amb un home –un client– indignadíssim perquè a la universitat tota la documentació està en català, que li toca descarar-se perquè li la donen en castellà i ha de conformar-se en la versió en bilingüe; que allà tots són uns catalanistes –ja voldria jo, que eixa afirmació fóra certa– que parlen català i no valencià, que diuen “aleshores” i “gairebé”. Un altre com el Rus, he pensat jo, que dirà que som uns “gilipolles”. I que estava fart de llegir el nom de Burjassot amb dues “s”, quan el nom oficial, tothom ho sap, és amb una, i que no hi ha dret que donen subvencions per escriure-ho a la manera valenciana. Ara bé, ell cedia perquè la pela és la pela. I el pitjor de tot era que ell no ho explicava en el valencià de l’Horta, sinó en un perfecte castellà.

Em bullia la sang, però m’he quedat callada perquè la conversa no era amb mi.


8 comentaris:

Alyebard ha dit...

Uf, ha de cansar molt sentir-ho cada dia, però no defalliu. Que si caieu, caiem tots!

Carme Rosanas ha dit...

:( que pesats que són ells sempre es queixen... hem d'aprendre a queixar-nos nosaltres quan ens passa el contrari, que també passa!

òscar ha dit...

Si callar i resistir aquí ja es fa difícil, pels silencis i resistències d'enllà el "difícil" es deu quedar quilòmetres curt. Ànims!

Per cert, tot i que no ve a tomb, em va sabre molt de greu no poder acostar-me finalment aquest diumenge (afers domèstics) a saludar-vos i comprar el llibre. El llibre l'agafaré sí o sí, la salutació queda pendent.

Elfreelang ha dit...

Aquesta mena de gent que tothora parla en altra llengua i és monolingüe per vocació , o per falta de neurones....tampoc els suporto.....quins nassos!

Anònim ha dit...

Ah! el què passa és que en realitat la conversa sí que anava amb tu i amb mi i amb tots plegats...

com es va dir en algun lloc, res del què és humà ens és alié

Sell*llés ha dit...

Uff! M'he trobat molts exemples de gent així. Per exemple el cas d'una estudiant de filologia(!) hispànica i fa poc més d'un any, el d'un professor(!) de música, molt blaveret ell. Quines ganes d'interrompre i dir-li "perdone, vostè no té ni puta idea".

M. Roser ha dit...

De vegades escoltem converses que ens regiren l'estómac i se'ns fa difícil no ficar-hi cullerada...tan de bo no només la universitat sinó tots els estaments ho fossin de catalanistes...
Fa pocs dies vaig anar a comprar i la dependenta no m'entenia en català, però jo sóc de les que es queixen...
M. Roser

Eva ha dit...

I quina universitat és, que m'apunto ara mateix! Que a la meua no hi ha manera de matricular-me en català...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...