diumenge, 18 de setembre del 2011

II FESTA ESTELLÉS A BENIMACLET



Benimaclet, per segona vegada, se suma a la crida feta per Josep Lozano per reivindicar la figura de Vicent Andrés Estellés a la manera dels Sopar Burns escocesos.
La II Festa Estellés, organitzada pel col·lectiu Benimaclet Viu i el Centre Social Terra, congregava ahir de vesprada-nit més de 200 persones al carrer Reverend Rafael Tramoyeres del barri.
L’acte començà a les 18.30h amb la presentació a càrrec de Xavi Sarrià d’un altre gran poeta valencià i especialista en Vicent Andrés Estellés: Jaume Pérez Montaner, que durant quasi una hora ens parlà del poeta de Burjassot, subratllant per damunt de tot la faceta del poeta del poble, en un dia en què el poble s’apropa al poeta i li ret merescut homenatge. En acabant, s’inicià un torn de debat, preguntes i reflexions al voltant del poeta i de la situació de la nostra llengua i del nostre petit país.



A les 20.00h el Grup de Danses de Benimaclet ens regalava balls populars mentre saludàvem amics i encetàvem converses.


Al voltant de les 21.30h tenia lloc el sopar popular, també al carrer, i després la lectura de poemes d’Estellés. Els primers foren els alumnes i pares del col·legi Pare Català de Benimaclet que a la manera de cor i seguint la veu de l’Ovidi interpretaren el poema M’aclame a tu. Tot seguit anaven pujant a l’escenari gent relacionada amb la cultura i, d’una o altra manera, arrelada al barri de Benimaclet. Així, el poeta d’Alcoi Manel Rodríguez-Castelló recità, amb aquella veu que et fa estremir, uns versos d’El primer llibre de les Èglogues, remarcant que Estellés no escrivia èglogues sinó que les parodiava. Després tocà el torn de llegir a duets, com ara els cantants Rafa Xambó i Xavi Sarrià, els poetes Josep Mir i Jaume Pérez Montaner o l’escriptora Raquel Ricart amb la seua filla. També el dramaturg Manolo Molins ens llegí una carta dirigida al poeta de Burjassot. Finalment tothom que volgué llegir poemes tingué l’oportunitat de fer-ho. Amb un poc de música de la terra anàrem acomiadant-nos de la gent i plegant amb els versos d’Estellés enganxats a la pell. 

Algunes fotos de les lectures:

Alumnes del col·legi Para Català de Benimaclet

Manel Rodríguez-Castelló

Rafa Xambó i Xavi Sarrià
Manolo Molins

Josep Mir i Jaume Pérez Montaner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...