Isabel Robles
Isabel Robles, sempre magnífica amfitriona, fou l'encarregada de presentar l'acte i de fer cinc cèntims de la vida, obra i trajectòria de cadascuna de les escriptores; a més d’explicar-nos l’origen del dia de la dona que se celebra cada 8 de març des de principis del segle XX.
En acabant, i per ordre alfabètic de cognoms, les autores convidades feren la primera roda poètica. Per a l'ocasió escolliren composicions pròpies i d'altres escriptores, com ara de Joana Raspall, Núria Esponellà, Dolors Miquel, Laia Martínez, Nadia Anjuman, Denisa Comanescu, Anise Koltz, Miren Agur Meabe o Akhmàtova. Hi hagué temps per a una segona roda poètica. Amb la veu i la paraula es reivindicava la igualtat de la dona en tots els àmbits, en tots els territoris. I és que com diu la Laia Martínez: La vida no es pot mirar pel forat d’un pany.
Christelle Enguix
Maria Josep Escrivà
Maria FullanaPepa Úbeda
Un sopar al centre de la ciutat acabava d'arredonir la meravellosa vetllada amb veu de dona.
2 comentaris:
Algú pot donar una explicació, no masclista, al fet que hi ha només dones?
Sóc dona, però no trobe igualtat en aquestos actes. Tampoc comprenc per què un poeta, (home), no pot celebrar el dia de la dona recitant a un acte públic.
"Algú pot donar una explicació, no masclista, al fet que hi ha només dones?"
Aquesta pregunta és difícil d'entendre...
Supose que qualsevol poeta pot celebrar el dia de la dona públicament o privada, però això no té res a veure amb un acte específicament dedicat per escriptores al 8 de març.
No sé si he donat una explicació (ni si jo puc donar-la) però em sembla que la pregunta inicial no té massa sentit.
Publica un comentari a l'entrada