dilluns, 14 de març del 2011

CATARSI: ELS ULLS DE BOB



Com ja vaig anunciar en un post anterior, dissabte 12 de març tenia lloc a la cafeteria Ca Tarsi de l’Olleria la presentació de l’últim disc de Carles Pastor: ELS ULLS DE BOB, amb lletra d’onze poetes valencians actuals.
En veure el disseny dels discs -a càrrec dels artistes Jordi Albinyana i Joane Garcia- ens quedàrem bocabadats. Jo ja sabia que cadascú estava serigrafiat a mà de tal manera que cada cedé seria únic i diferent, però tant?

L’acte fou presentat per l’escriptor Francesc Mompó, ja que d’alguna manera fou l’incitador del projecte. Ens féu una breu explicació de com nasqué la idea de fer un disc de poetes actuals i com anà desenvolupant-se el treball fins a obtenir un projecte final de moltíssima qualitat que trena a la perfecció música, poesia i art.


Ca Tarsi estava a gom per escoltar Carles Pastor i els músics que l’acompanyaven i que també han treballat en el disc: Pere Ròdenas, Paco Lucas i Jordi Albinyana. Fins i tot sis dels onze poetes musicats hi acudiren: Isabel Robles, Jaume Pérez Montaner, Ramon Guillem, Enric Momforte, Eusebi Morales i Francesc Mompó.


Els assistents tinguérem l’oportunitat d’escoltar moltes de les cançons que formen part del nou disc i també alguna de l’anterior: La noia del nord. Carles Pastor encetà el concert recitant a cappella Adagio, de la poetessa Isabel Robles. Després, magníficament acompanyat per Pere Ròdenas, Jordi Albinyana i Paco Lucas, cantà A la mesura de les teues coses, Dona, Síndrome d’abstinència, Capital del dolor, Deixeu-me, Que sempre torna, a Guillem Agulló, A Mercè del temps i Galimaties; amb lletres de Teresa Pasqual, Manel Alonso, Ramon Guillem, Enric Monforte, Berna Blanch, Jaume Pérez Montaner, Francesc Mompó i Eusebi Morales respectivament, intercalant algunes cançons del disc La noia del nord com ara Llàgrimes de Menorca. La cançó que tancà el concert, com en el disc Els ulls de Bob, fou El blues del taverner, com diu Manel Alonso en aquest article tema que recorda en els seus primers compassos a alguns dels millors treballs d’Antonio Vega.

Cantant, músics, poetes i amics férem un mosset a Ca Tarsi per celebrar-ho. (Més endavant penjaré algun vídeo de l'acte).


1 comentari:

Mercè ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...