dimarts, 22 de març del 2011

Dia Mundial de la Poesia: Recital multitudinari al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València


(Fotografia de Las Provincias)


Ahir, 21 de març, se celebrava el DIA MUNDIAL DE LA POESIA. Des de 2001, cada equinocci de primavera i al llarg de tot el món, se celebra aquest dia amb el propòsit de consagrar la paraula essencial. Com no, la Universitat de València també s’afegí a aquesta efemèride i quasi una cinquantena de poetes –o sense el quasi– oferiren un recital col·lectiu en la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de la Universitat. La iniciativa ha estat de la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat i les responsables que aquest acte haja resultat un gran èxit de participants i públics han estat Begonya Pozo i Isabel Garcia Canet.


Begonya Pozo, responsable de l’Aula de Poesia de la Universitat, fou l’encarregada de dirigir el mig centenar de veus que ressonarien en l’altar de la capella durant quasi dues hores. Per rigorós ordre alfabètic de cognoms, els participants llegiren poemes propis o d’altres poetes per a celebrar aquesta jornada, així com els versos de la poetessa homenatjada Marta Pessarrodona -Premi Nacional de Poesia- en diferents idiomes: anglès, francès, alemany, serbi, eslovè, persa, romanès...


Els poetes que participaren foren (demane disculpes per si oblide algunnom): Josep Ballester (llegí un poema de Maria Beneyto que fa pocs dies ens deixà un poc més orfes), Antonia Cabanilles, Mari Carme Arnau, Vicent Berenguer, Iolanda Bonet, Francesc Bononad, Lucía Boscá, Iván Brull, Antonio Cabrera, Ana Calero (en alemany), Xelo Candel, Guillermo Cano, Lorena Cayuela, Pere Císcar, Mercè Climent, Rafael Correcher, Elena Escribano, Feri (recità en persa), Jesús G. (interpretà un poema dadaista al voltant de la figura de Rita Barberà que podeu veure ací), Vicente Gallego, Isabel García Canet (en francès), Marc Granell, Ramon Guillem, Irina Ionescu (en romanès), Rubén Luzón, Katarina Markus (en serbi i eslové), Alicia Martínez, Francesc Mompó, Jaume Pérez Montaner, Àngel Montesinos, Eusebi Morales, José Morán, Vicent Nàcher, Joan Navarro, Carolina Otero, Vicent Penya, Josep Picó, Begonya Pozo, Isabel Robles, Lluís Roda, Luci Romero, Mari Carmen Sàez, Encarna Sant-Celoni, Marta R. Sobrecueva (anglès) i Eduard Verger.
Per acabar, Rafa Xambó ens regalà un parell de versions dels sonets de William Shakespeare traduïts al català per Txema Martínez.
En els corredors de l’antiga universitat se serví un vi d’honor a tots els assistents per commemorar la primera dècada d’aquest Dia Mundial de la Poesia.

Més fotos de l'acte:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...