divendres, 4 de març del 2011

ESCRIPTORES AL TERRAT



Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el terrat del Centre Octubre s’abillà ahir, dia 3 de març, amb iris i violetes per rebre a sis de les nostres poetesses. Isabel Robles, Christelle Enguix, Maria Josep Escrivà, Maria Fullana, Begonya Pozo i Pepa Úbeda.

Aquestes se sumen a Montse Anfruns, Àngels Gregori, Marisol González, Teresa Pasqual, Encarna Sant-Celoni, Mari Carme Arnau, Fina Cardona , Isabel Garcia Canet , Mari Carme Sáez i Maria Jesús Yago que participaren en les dos edicions anterior d’Escriptores al terrat. La sala més alta de l’Octubre es quedava menuda per a la quantitat de gent que hi assistírem a escoltar el recital poètic, entre els quals hi havia un nombre important d’escriptors del País.

Isabel Robles

Isabel Robles, sempre magnífica amfitriona, fou l'encarregada de presentar l'acte i de fer cinc cèntims de la vida, obra i trajectòria de cadascuna de les escriptores; a més d’explicar-nos l’origen del dia de la dona que se celebra cada 8 de març des de principis del segle XX.

En acabant, i per ordre alfabètic de cognoms, les autores convidades feren la primera roda poètica. Per a l'ocasió escolliren composicions pròpies i d'altres escriptores, com ara de Joana Raspall, Núria Esponellà, Dolors Miquel, Laia Martínez, Nadia Anjuman, Denisa Comanescu, Anise Koltz, Miren Agur Meabe o Akhmàtova. Hi hagué temps per a una segona roda poètica. Amb la veu i la paraula es reivindicava la igualtat de la dona en tots els àmbits, en tots els territoris. I és que com diu la Laia Martínez: La vida no es pot mirar pel forat d’un pany.


Christelle Enguix

Maria Josep Escrivà

Maria Fullana

Begonya Pozo

Pepa Úbeda

Un sopar al centre de la ciutat acabava d'arredonir la meravellosa vetllada amb veu de dona.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú pot donar una explicació, no masclista, al fet que hi ha només dones?
Sóc dona, però no trobe igualtat en aquestos actes. Tampoc comprenc per què un poeta, (home), no pot celebrar el dia de la dona recitant a un acte públic.

Jesús Párraga ha dit...

"Algú pot donar una explicació, no masclista, al fet que hi ha només dones?"

Aquesta pregunta és difícil d'entendre...
Supose que qualsevol poeta pot celebrar el dia de la dona públicament o privada, però això no té res a veure amb un acte específicament dedicat per escriptores al 8 de març.
No sé si he donat una explicació (ni si jo puc donar-la) però em sembla que la pregunta inicial no té massa sentit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...