divendres, 6 de juliol del 2012

LLIURAMENT DELS PREMIS OVIDI MONTLLOR 2012


El passat 28 de juny València es vestia de gala per acollir el lliurament dels Premis Ovidi Montllor, uns premis amb accent obert atorgats pel Col·lectiu Ovidi Montllor –ara fa ja set edicions– als artistes que publiquen música en valencià en el transcurs d'un any. Eixa nit es respirava ambient de festa al Teatre Micalet que estava a gom de músics, cantants, periodistes, crítics, escriptors, artistes... en definitiva, gent que s’estima la nostra cultura i el nostre País.
Enguany els guardons van ser lliurats pels diferents membres del jurat i personalitats relacionades amb Escola Valenciana o l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Carles Dénia, Feliu Ventura i Senior i el Cor Brutal foren els grans triomfadors després de rebre dos guardons cadascú. Dénia, als arranjaments i al millor àlbum de folk; Ventura, a la lletra i àlbum de cançó; i Senior, al disseny i a la millor cançó. És de destacar també com tres dels catorze guardons anaren a parar a gent d’Alcoi, localitat on l’Ovidi fa vacances. Així VerdCel, Arthur Caravan i Hugo Mas foren premiats en les categories de pop, rock i millor videoclip respectivament.
Les modalitats restants –millor àlbum d’electrònica i millor maqueta– foren a parar als grups Aspencat i Skapats.
 
El Premi Ovidi al suport a la música en valencià, com ja s’havia publicat dies abans, fou per al diari digital Vilaweb. El premi fou recollit per Bel Zaballa, responsable de l’àrea de música i Vicent Partal, director del diari.
Com a novetat, aquest any es reservà un espai per al lliurament del Premi Barnasants al millor concert de la secció oficial a Joan Amèric, pel recital ofert el passat 30 de març a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet, on presentava el seu nou treball, Directament, editat pel mateix certamen i enregistrat durant el concert de cloenda de l’anterior edició. Pere Camps, organitzador del Barnasants, fou l’encarregat de lliurar el guardó al cantautor alzirenc.

La vetlada finalitzà, com no, amb el lliurament del Premi Ovidi a la trajectòria artística, que com ja se sabia, era per al grup Al Tall. Una formació amb més de 30 anys de viatge musical, que ens ha regalat veritables joies de música folk, que han estat i continuen sent un referent en la música tradicional valenciana i són mestres indiscutibles de molts grups que han vingut i vindran. Vicent Torrent i Manuel Miralles, creadors i encara membres actius del grup, dirigiren unes paraules d’agraïment a tots els que en algun moment han formar part de la història d’Al Tall i encomanaren la seva emoció a tots els assistents.
Com deia, nit gran de festa que posa de manifest la bona salut que travessa la nostra música malgrat les dificultats i els obstacles.


Publicat en el DGS
3 juliol 2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...