dissabte, 3 de setembre del 2011

FINALISTA EN EL CONCURS LITERARI GRAU MIRÓ



Aquesta setmana m’han donat la noticia que un escrit meu ha quedat finalista en el Premi Literari Grau Miró, en la modalitat d'hiperbreus en català. La temàtica era: Paraules en femení i l’extensió màxima eren10 línies (veure bases). El lliurament dels premis es avui a Barcelona, al Centre Cívic de Coll, però jo no podré anar. Ara bé, des d’ací vull donar les gràcies als organitzadors per no defallir, malgrat els mals temps que corren per a la cultura en català, i per mantenir l’entusiasme sense el qual no hagueren acomplit 9 anys.

Llegiré (escriuré) el meu relat que vaig dedicar a la meua neboda quan complí 8 anys:


NO TINGUES PRESSA

Et despulles del vestit de xiqueta, avui que fas vuit anys. Has decidit no creure més en fades ni en princeses, i tanques les joguines i les nines al bagul de les andròmines. Davant l’espill t’emproves el vestit de dona, però encara no s’escau al teu cosset de nina gran.
No tingues pressa...
I et mire, Mar, petita. Se’m dibuixen les teves corbes en una aquarel·la de temps venidor i ja endevine la doneta que seràs.
I em mires, Mar, doneta. Amb l’esguard immens i inabastable, com la mar, com el teu nom. Tot ho mires, goluda d’instants, de paisatges... de vida.
Però no tingues pressa...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats, Mercè

sort en el resultat final

el text és guapo, m'ha agradat


salut i peles

Calpurni ha dit...

L'enhorabona. El minirelat és preciós. Les presses mai són bones.
Salut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...