dilluns, 12 de setembre del 2011

CRÒNICA DEL CAP DE SETMANA A BARCELONA (I)



No sé com ens ho fem però últimament sempre que viatgem tenim alguna anècdota de bolet –per allò d’un bolet, una lliçó– per a contar. L’última, aquest cap de setmana. Havíem d’agafar un tren cap a Barcelona a les 16.04h. Doncs bé, dinem a casa ben d’hora i abans de les 15.00h ja estem a l’Estació del Nord de València. Ens dóna temps fer-nos un cafè, fer una primitiva per a dissabte, entrar a alguna tenda... Encara ens sobra temps que dediquem a planificar el viatge mentre esperem. Avancen els minuts i al taulell d’eixides i arribades no apareix el nostre tren. A les 15.50h s’engega una llumeneta i se’ns acut mirar els bitllets (no els havíem comprat nosaltres) i veiem que posa: Eixida: Valècnia JS. JS? Les inicials de Joaquín Sorolla! El nom de la nova estació de trens de València, aquella que han fet per al famós i polèmic AVE València-Madrid. Busquem ràpidament un taxi. Són exactament les 15.55h. Li expliquem al taxista que hem d’agafar un tren a les 16.04 a l’estació Joaquín Sorolla, que si creu que ens donarà temps. Diu que sí, molt convençut, nosaltres no n’estem tants. Més tard de les 16.02h ja no deixen accedir al tren. Carreguem l’equipatge al maleter, pugem, li paguem per avançat: la tarifa mínima més la propina. 16.02h. El taxi es detura enfront de l’Estació. Baixem la maleta i sortim escopetats cap a la porta. Mai no hi hem estat, el que a priori complica les coses. 16.03h. Passem la maleta i les bosses pel control. 16.04h lliurem els bitllets a les hostesses de l’Euromed. Encara com i el tren s’ha endarrerit uns minuts. Busquem el cotxe 4. Encara hi ha gen pujant al comboi. Sospirem alleugerits, això sí, suats i amb el cor ben accelerat. Ho hem aconseguit. Semblava impossible. Riguem. Encara ens enganyem de seients, però això és pecata minuta, ja estem camí de Barcelona.

Però... i si no haguérem pogut pujar a eixe tren? Buscar bitllet un divendres de vesprada cap a Barcelona haguera haguera estat missió impossible. Torna-te’n a casa amb resignació, perd la primera nit d’hotel, resa perquè a l’endemà hi hagen places per a un nou tren, paga de nou dos bitllets, el dia que pensaves fer turisme per Barcelona l’has perdut... Això en els millors dels casos, i si no trobes bitllet en tot el cap de setmana? Millor no pensar-ne.

Continuarà...

8 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Millor no pensar-hi, al final vareu pescar-lo pels pèls i això és el que compta!

Barcelona us esperava i l'univers es va conxorxar per retardar un parell de minutets aquest tren. Just perquè el poguereu agafar.

Una abraçada.

Alyebard ha dit...

Això sí que és començar un viatge! que vagi molt bé per BCN!

Helena Bonals ha dit...

Quan vaig anar a veure una amiga a València, m'havia de venir a rebre una altra amiga seva, i no ens trobàvem a l'estació on m'havia portat l'Euromed, vinga fer servir el mòbil, fins que ens vem adonar que no érem a la mateixa estació!!!

Mercè ha dit...

Sí, Carme, sembla que l'atzar estava del nostre costat aquella vesprada de divendres.

Alyebard, un bon començament de viatge, sí; però per Barcelona anà de meravella. Això sí, moltíssima calor. Ja estem de nou al País Valencià.

Helena, la teva també és per a contar. Això sí, ja no ens tornarà a passar.

Una abraçada molt forta.

Elfreelang ha dit...

Quina odissea! sort que vareu arribar! ei em va agradar molt saludar-vos! tinc unes ganes boges de començar a llegir-me Somiant amb Alèxia! al país Valencià s'hi està més fresquet?

Barcelona m'enamora ha dit...

Hola! Si que va començar intens el viatge, tan bon punt començar! Llegint aquests inicis i sabent que hi va haver una trobada blocaire per casualitat aquest viatge fa molt bona pinta...ja tornaré a passar aviam quines aventures més us van passar! I aviam per on vau voltar de Barcelona...tot i que això de venir per la Diada està molt ben pensat, una bona data sens dubte!!

Garbí24 ha dit...

A girona això se' n diu anar de puto cul.......bon viatge espero

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

M'has recordat l'episodi final de 'Friends' on es confonen d'aeroport... A nosaltres ens va passar una cosa similar a Itàlia, però no per confondre'ns d'estació sinó perquè el tren que ens portava a l'estació d'on sortia el Talgo cap a Barcelona era un 'borreguero' i va trigar més tard del que era previst. Sorpresivament, ens van esperar! Segons ens va explicar el revisor tenien la llista de passatgers i van retardar uns minuts la sortida perquè sabien que veniem amb l'altre tren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...