dijous, 23 de febrer del 2012

DGS: Parlem amb Carles Cortés, guanyador del VIII Premi Literari Gastronòmic Pou de la Neu de Xixona


L’escriptor alcoià Carles Cortés fou guardonat fa unes setmanes amb el VIII Premi Literari Gastronòmic Pou de la Neu de Xixona. Aquest és un premi ben peculiar ja que està organitzat per un hotel –l’Hotel Gastronòmic Pou de la Neu de Xixona– i les obres que hi participen han de tractar sobre la gastronomia tradicional mediterrània.
Carles Cortés, amb el relat Bajoques farcides a la colombiana, s’ha centrat en un plat típic d’Alcoi i altres pobles de la Serra Mariola: les bajoques –pebrots, pimentons, pebreres– farcides. Per si de cas el lector desconeix aquesta recepta Carles Cortés en fa uns centimets: «Ella preparava un plat típic, les bajoques farcides. La dona agafava una a una cada pebrera, els treia el que ella anomenava el tapó, les netejava per dins i després d’haver preparat el sofregit de carn, tonyina de sorra, tomaca i arròs, les farcia amb minuciosa cura amb l’ajuda d’una cullera sopera».
Però l’autor no solament ens parla de gastronomia al seu relat, també i sobretot, d’erotisme. Després de guanyar el XVI Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida amb l’obra Sara, la dona sense atributs, Cortés torna a endinsar-se en el gènere eròtic. Perquè entre recepta i recepta assistirem a les trobades entre Andreu –Andresito de Pereira–, un jove de 19 anys que treballa en un forn de pa, i una traductora de 36 anys que està recopilant receptes de dolços. O com li agrada anomenar-les a ella, «marranadetes», la paraula amb què son pare anomena els pastissos que feia la senyora Eva.

Molt amablement Carles Cortés ens ha contestat algunes preguntes.
Llegir l'entrevista al DGS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...