divendres, 30 d’abril del 2010

ESCRIPTORS AL TERRAT: PERE JOAN MARTORELL I RUBÉN LUZÓN

Ahir, últim dijous de mes, el dalt de més amunt del Centre Octubre de València acollia els Escriptors al terrat. En aquesta ócasió la parella de lletraferits convidada estava formada per dos joves poetes: Pere Joan Martorell (Lloseta, 1972) i Rubén Luzón (València, 1982).
Com sempre l'acte estigué presentat per Ramon Guillem, vicepresident al País Valencià de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana), que ens feu cinc cèntims de la trajectòria poètica dels dos autors.
Tot seguit, els dos poetes ens llegiren versos d'alguns dels seus treballs publicats de manera alterna. En el cas de Luzón dels poemaris Cames ajudeu-me, obra guanyadora del IV Certamen César Simón de poesia; i Baladaspirina, guardonada amb el premi Ausiàs March de poesia de Gandia.
Per la seva banda, Pere Joan Martorell escollí composicions del llibre Dansa Nocturna amb què guanyà el Premi Joan Alcover de Palma.
Cap al final de l'acte tinguerem l'oportunitat d'escoltar poemes inèdits d'ambdós poetes i gaudir amb els versos fets cançó pel mateix Luzón. (Quan els homenets de la xarxa el pugen a l'esfera virtual compartiré el vídeo amb tots vosaltres).
Malgrat que Carod-Rovira feia una conferència a la mateixa hora en la planta baixa de l'edifici i aclaparava molt de públic, el terrat estava ple a gom d'amics, coneguts i gent de la ploma, en el bon sentit de l'expressió.
I com ja és costum, la vetllada s'arredoní amb un sopar al Restaurant Pappardella de València, on tot siga dit ens costa una mica fer-nos entendre perquè es queixen que parlem un idioma molt estrany. Si per estrany s'entén que ho parla poca gent a la ciutat, jo diria que no erren massa.

4 comentaris:

Guspira ha dit...

Aquests actes són molt bonics a part d'enriquidors!
Una abraçada!

Xavier Aliaga ha dit...

Va estar molt bé. Parlem de dos poetes molt poderosos i densos que, a més, llegiren alguns poemes inèdits francament prometedors. I Rubén ens va oferir la seua esplendorosa recitació-cantada.

Striper ha dit...

Nomes passo a desitjar-te un bon cap de setmana no tinc temps per mes.
Salutacions Striper.

Sandra D.Roig ha dit...

Hola Mercè!
T'he robat una imatge de Ruben pel papallones en la llum, espero que no et sapiga greu, però de totes formes ara poso que la imatge es teva.
i l'enllaç aqui.
Vaig llegint d'esquitllentes tot el que fas, i celebro en la distància els teus éxits.
una abraçada molt gran!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...