diumenge, 25 d’abril del 2010

25 D'ABRIL DE 2010: 303 ANYS DE RESISTÈNCIA

Ahir eixírem als carrers de València per celebrar la nostra Diada, i recordar a l’Imperi Espanyol que encara hi som, que continuarem resistint, que no deixarem de lluitar. Que JA N’HI HA PROU!

La manifestació festiva i lúdica (encara que canal 9 s’entestarà a buscar qualsevol aldarull puntual per dir que som violents) ha estat la més multitudinària mobilització dels darrers anys al País Valencià. Càlculs bastant fiables alfarrassen al voltant de 50.000 persones. Evidentment, no són els mitjans de comunicació al servei del poder establert de Camps i Rita.

Sindicats, partits progressistes, associacions i entitats culturals i socials. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Endavant, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu No a la Corrupció, Societat Coral el Micalet, Xúquer Viu, Associació d'Actors i Actrius Professionals, CCOO PV, Intersindical Valenciana, UGT PV, la Plataforma Cívica per la Transparència i Pluralitat de Canal 9, Amics i Amigues de la Universitat Catalana de Prada.

Tots passejàrem pels carrers de València en un recorregut que s’iniciava a les 18.00 en la Plaça de Sant Agustí, i seguia per Sant Vicent, la Plaça de l’Ajuntament, Carrer Barques, la Pau fins arribar a la Plaça de la Reina. Allà Toni Gisbert, d’ACPV ens convidava a endinsar-nos a tots els presents en la massa de gent, veus, música i banderes.

Amuntegats, però contents i amb l’esperança renovada escoltàrem el manifest que llegí l’actor Toni Agustí, de l’Associació d'actors i actrius professionals. Fórem, som i serem! La muixeranga es tornava a escoltar al cap-i-casal, molt a pesar dels seus governants.

Per acabar d’arrodonir la nostra festa, a les 21.00 al Pàrquing del Campus de Tarongers tenia lloc el concert amb els grups Reincidentes, Orxata Sound System, Eina, Oprimits i Kòdul.

Més informació: ACPV

Manifestació 25 abril from Mercè Climent on Vimeo.

12 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Compteu-me no em deixeu fora
malgrat que allà no hi era,
La Moixeranga, a l'hora
de l'ona de la Senyera.

Striper ha dit...

Mai podem deixar la lluita de aixo que es just de costat. Endavant.

GURMET ha dit...

De vegadres cal treure el picant dels bitxos, per lluitar contre les injusticies.

Unknown ha dit...

Mercè:

T'he dedicat l'entrada d'avui. A tu i a to marit dels uendos, greixets i maremortes per molt que jo li diga gambusinos als seus gamusinos.

Jordi Guerola ha dit...

En el últims anys s`havia desunflat un poc este dia, el d`ahir se sembla més als dels anys 90.

Garbí24 ha dit...

i que no falti mai la resistencia, per damunt de tot

Mercè ha dit...

Gràcies companys!
303 anys d'ocupació, 303 anys de resistència.
Una abraçada i feliç diada.

noves llunes ha dit...

... que som molts més dels que ells volen i diuen.
Endavant!

Josep (Benaguasil) ha dit...

Per les fotografies que has editat puc assegurar-te que no hi eres molt lluny d'on la meva dona, la meva filla i jo hi érem. Hi debiem ser molt a prop (per les pancartes i les cares a la Plaça de Sant Agustí) i jo no et vaig reconèixer!! Hi havia molta gent amb càmeres fotogràfiques. Algunes fotos estàn fetes, fins i tot, des d'on jo hi era. Potser passares fregant-nos la roba i tot.

Quin dia més emocionant!

Josep (Benaguasil) ha dit...

Veient el vídeo et puc dir on hi érem: tot just baix l'edifici dels arcs de la cantonada.

Mercè ha dit...

Un dia molt emocionant. Sí, senyor. Nosaltres durant la marxa anàvem amb la pancarta dels Amics i amigues de la Universitat Catalana de Prada. Després durant el manifest ens posàrem on vam poder, la veritat. Entrant, a mà dreta, no massa lluny d'on estava l'entaulat.
Una abraçada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...