dimecres, 11 d’abril del 2012

DGS: JOAN AMÈRIC, «DIRECTAMENT» A L’ÀNIMA

Nou article per al Diari Gran del Sobiranisme:

JOAN AMÈRIC, «DIRECTAMENT» A L’ÀNIMA


No és senzill cercar les paraules que puguen transmetre l’emoció que surava a l’Auditori Barradas (l’Hospitalet de Llobregat) el passat 30 de març durant l’actuació de Joan Amèric. Escric de matinada, mentre la seva veu s’instal·la en tots els racons de l’ànima i les muses aprenen un nou camí. Impossible no deixar-nos seduir per les quinze cançons que componen el seu darrer treball, la sortida del qual es feia coincidir amb la nit de la seva presentació.
Després de dotze anys de silenci discogràfic, el cantautor alzirenc presentava nou disc en un concert emmarcat dins del festival BarnaSants. Directament va ser enregistrat en directe –per això el nom– a l’Auditori de Barcelona el 14 d’abril de 2011 durant l’acte de cloenda del BarnaSants 2011, en un concert celebrat pel públic i elogiat per la crítica.
Directament selecciona una dotzena de temes emblemàtics inclosos en anteriors treballs –Tornar a l’aigua (CBS, 1989), Escala de colors (Picap, 1992), Ànima, diari de les hores blaves (Picap, 1995) i Obert (Discmedi, 2000)– com ara Llavis de sal, Parlant de sirenes o La gran partida; i, a més, n’hi inclou tres de nous: Perquè sóc poble, Despert per a somiar-te i Defensa del somriure. L’objectiu, ens explica l’autor, és apropar els temes clàssics a noves oïdes i proposar-ne una nova visió sonora als seguidors, alhora que s’incorporen nous temes per a satisfer a tots. Un viatge en el temps que enllaça amb l’ara i els dies que han de venir. I és que el proper disc inclourà, entre d’altres, els nous temes presents a Directament, però amb arranjament propis d’un disc d’estudi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...