diumenge, 9 d’octubre del 2011

Presentació Somiant amb Aleixa a l'Octubre CCC a càrrec de Núria Cadenes



Dijous passat Somiant amb Aleixa es presentà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

L’escriptora i periodista Núria Cadenes li donà la mà a Aleixa perquè entrara en societat al terrat de l’emblemàtic edifici acompanyat d’un grapat d’amics i escriptors.
Tot i que començà la intervenció dient que la novel·la eròtica mai li havia fet el pes –i ací en cità algunes per dir que mai no les havia pogut acabar– continuà agraint-nos que l’haguérem fet partícip de l’esdeveniment perquè amb Somiant amb Aleixa se li havia obert la finestra per aquest gènere. Perquè veia que sí, que es podia fer literatura eròtica sense abandonar la dignitat literària. Moltes gràcies, Núria. Continuà posant de relleu la cura que havíem tingut els autors per no abandonar en cap moment el tremp literari al temps que parlàvem d’erotisme.

Al voltant d’aquest dualisme girà la presentació: una obra eròtica cal que ens moga el cos, però cal no perdre de vista que no és una col·lecció de cromos eròtics. Cal uns personatges redons, una estructura de novel·la i una història que enganxe el lector.
 
Nosaltres, llegírem un fragment i parlàrem un poc de com sorgí la idea de fer una novel·la eròtica i de com hem escrit aquest llibre a quatre mans. També férem esment d’alguns aspectes importants de la novel·la com ara la psicologia del personatge, l’estructura helicoidal o el llenguatge emprat. En acabant, contestàrem les preguntes que un públic interessat ens va fer.

Ps. Una de les curiositats va ser quan se’ns acostà un xic parlant-nos un català aconseguidíssim amb un deix peculiar. Aclarida la qüestió resultà ser un gallec que mai havia estat als Països Catalans, ni mai l’havia estudiat a cap lloc. Era autodidacta. El fet d’estar enamorat de la poesia d’Estellés l’havia fet aprendre’l i de Galícia estant el perfeccionava escoltant Ovidi, Obrint Pas i altres grups que canten en català. Tot un gojós descobriment i exemple a seguir per a molts valencians.

3 comentaris:

Josep Manel Vidal ha dit...

Amb el propòsit fet d'anar, al final no va poder ser. Ja vaig comentar que arribaria tard (però seria discret) perquè tenia visita al 9 d'octubre a la mateixa hora, però es va endarrerir, per a la meua desesperació, i em vaig tindre que engolir les ganes d'assistir a l'acte. Així que si Mahoma no pogué anar a la muntanya, portaré la muntanya al meu poble. Ja parlem.

Elfreelang ha dit...

Felicitats! veig que Somiant amb Aleixa segueix presentant-se en societat! i celebro el fet d'aquest gallec parlant català!

Jordi Dorca ha dit...

Felicitats dobles, triples...
En acrobàcies constants.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...