diumenge, 20 de febrer del 2011

Lina Panxolina i Els fantasmes del Lacrima Coeli al Casal Horta Sud de Catarroja


Divendres 18 de febrer, com ja vaig avançar, Francesc i jo férem la presentació conjunta de les nostres darreres novel·les: Els fantasmes del Lacrima Coeli i Lina Panxolina i el quadern màgic al Casal Horta Sud de Catarroja. Una taula de quatre formada pels autors dels llibres i dos presentadors excepcionals, Isabel Robles i Eusebi Morales; un públic on hi havia amics, companys de lletres i gent interessada en la literatura; i un mestre de cerimònies –Raimon Guillén– que inicià l’acte amb unes paraules afables d’agraïment i de benvinguda, i d’altres de repulsa contra els governants d’un país que s’ofega i que es queda sense espais per escoltar la seua llengua i també per parlar-la. Dues intervencions femenines per parlar d'una novel·la infantil protagonitzada per una xiqueta de vuit anys i dues intervencions masculines per fer un altre tant amb una novel·la juvenil freqüentada per professors, alumnes, fantasmes i éssers imaginaris.

L’amiga i poetessa Isabel Robles fou la primera en trencar el silenci per presentar-me –tot un gran honor per a mi– i aprofundir en la novel·la. (Posteriorment penjaré la seua intervenció perquè em semblà magistral). Acte seguit vaig intervindre jo. Vaig llegir un fragment del llibreen primer lloc i a continuació vaig fer alguns agraïments, vaig explicar com sorgí el projecte, del moment en què em trobe literàriament parlant i del tàndem format per la història contada per mi i les il·lustracions d'Àgueda Climent (que estaven exposades per tot el local).


Eusebi Morales presentà Francesc Mompó (tenia avantatge perquè currículum de Francesc és impressionant) i féu una dissecció de la seua obra. Finalment fou el torn de Mompó que també féu els oportuns agraïment i ens referí alguns aspectes de la seua manera d’entendre la literatura i d’acarar-se al full en blanc.


Després d’algunes preguntes i reflexions del públic, Raimon Guillén tancà l’acte, no sense avançar-nos els pròxims esdeveniments que tindran lloc al Casal (apunteu: recital poètic d’Eusebi Morales el dia 4 de març a les 19.30h).

Després de signar alguns exemplars dels llibres marxàrem a sopar per arrodonir un dia molt especial, sobretot per a mi, que feia la primera presentació de la meua primera novel·la.

1 comentari:

Garbí24 ha dit...

enhorabona per la presentació....i espero no sigui la última novel·la teva.
Bona setmana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...