dijous, 24 de febrer de 2011

LA VALÈNCIA FESOL


Dissabte passat una amiga de l’Olleria em contà que farà un parell d’anys en un fullet editat per la Generalitat s'informava d'uns cursos i seminaris programats per als mesos de gener a març de 2008 al Centre de Turisme de València on hi havia un amb un títol ben suggeridor: La València Fesol. Com que no fan res en valencià -el català que parlem ací- sense que hi haja la corresponent versió en castellà, en aquesta quedava un poc més clar sobre què versaria aquest seminari: La València Jueva. Sí, havien traduït al valencià, de forma literal, el programa en castellà i ni tan sols es van dignar a fer-li una ulladeta. És el que tenen els traductors informàtics (com el SALT), però no ens enganyem, la causa d'aquesta aberració lingüística -i tantes altres- rau en la incompetència de molts treballadors i el desinterès dels qui ens governen per la nostra -que no seua- llengua.


18 de gener de 2008
Levante EMV pg. 6

8 comentaris:

maria ha dit...

Òstic, què fort, no? I què trist al mateix temps...

Carme ha dit...

Bastant trist que no hi hagi ningú que s'ho miri amb interès!

Clidice ha dit...

La feina mal feta no té fronteres :( em sembla patètic i indignant.

Jesús M. Tibau ha dit...

Brutal!!! En una notícia publicada en una web en castellà, també van fer ús del traductor automàtic i, a banade de canviar-m el nom de Jesús a Josep, que ja és un clàssic, finalment em van nomenar com José María Tensáis.

Mercè ha dit...

Bastant trist, sí.
Hahahaha, Jesús, com a anècdota està molt bé: Don José María Tensáis. No hauria pensat en tu mai de la vida si haguera llegit la notícia.

Una abraçada i molt d'humor.

garbi24 ha dit...

les maquinetes no ho fan tot....

Alyebard ha dit...

faria riure si no fes plorar.

Sell*llés ha dit...

El Liante tampoc no se salva! Fa temps Cucarella va denunciar al seu blog un cas paregut quan el diari Liante-EMV esmentà la prestigiosa Universitat italiana "Digues-li Trepitja" (Di Pisa).
Encara us escandalitzeu? Al País Valencià hi ha dos idiomes: l'espanyol i el SALT.

Muahahaha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...