diumenge, 20 de juny del 2010

Presentació "Espiga" de Berna Blanch a Albal


Divendres passat tancàvem la temporada d’actes literaris previstos per a aquest curs 2009-10. Fou a Albal, on tingué lloc la presentació de l’últim llibre del poeta catarrogí Berna Blanch: Espiga (Ed. Meteora) amb què guanyà el Premi de Poesia Juan Perucho Vila d’Ascó 2009.


La poetessa Mari Carme Arnau fou qui presentà l’autor a tots els presents a la Biblioteca de la localitat. Destacà la labor exquisida i minuciosa amb que Berna Blanch basteix els seus poemes; sempre buscant la paraula exacta i el lloc únic que pot ocupar en el vers.
Berna Blanch ens desvetllà on han nascut els poemes que conformen Espiga –al Parc de les Barraques i les Marjals, al bosc de Casarejos, als camps de blat d’Albendea, a les platges de Cap Blanc a Cullera...–, o almenys on se li han presentat les imatges que li serviren de magma per esculpir el poema. També ens llegí un d’ells, que així comença:

Sóc la intemporal geografia d’un cant
que s’acobla a les ànimes,
les pren i les ompli
i sembra la sement
fèrtil de l’eternitat,
el desfici de la flor que s’obri
nova al dia
amb memòries d’aigua.


Després foren els components del grup Argila de l’aire i també poetes Mari Carmen Sáez i J. Antonio Mateu, qui ens regalaren un recital amb poemes d’Espiga acompanyats de música.

1 comentari:

Carme Rosanas ha dit...

Mercè, si et plau, em podries enviar una adreça teva de mail a:

personatgesitinerants@gmail.com

perquè et pugui enviar la minvitació per participar a la festa poètica del juliol?

Gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...