dimecres, 16 de juny del 2010

CARLES CORTÉS PRESENTA SARA LA DONA SENSE ATRIBUTS


Ahir, 15 d’abril a La Casa del Llibre de València tingué lloc la presentació l’última novel·la de Carles Cortés: Sara la dona sense atributs (ed. Bromera), premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida 2009. Fa només dues setmanes que la novel·la és a les llibreries i ja ha estat presentada a Alacant, Ontinyent, Elx i, ahir mateix, a València. Avui Sara i Carles seran a Barcelona (a La Casa del Llibre, Passeig de Gràcia, 2) on hi intervindrà l’escriptora Isabel-Clara Simó.


Josep Lluís Peris, crític d’art i professor, ens parlà del seu amic Carles, com el conegué i com era capaç d'encisar els joves amb l'explicació dels verbs. També ens explicà coses de la novel·la, sense desvelar-nos la història de Sara. Ens confessà que de les quatre novel·les de Carles –Veu de dona, Marta dibuixa ponts, Els silencis de Maria i Sara la dona sense atributs– aquesta última és la que més li ha agradat, i no només per la forta component eròtica que té.


L’actriu valenciana Rosana Pastor, ens llegí –interpretà– les primeres pàgines del llibre. (Per a mi la Sara de Carles ja sempre parlarà amb el to i la melodia de Rosana Pastor). En una frase sintetitzà el personatge de Sara: una dona que se sent sola i prova de trobar-se en el lloc equivocat.


Arribà el torn de Carles Cortés (Alcoi, 1968), doctor en Filologia Catalana i professor titular de literatura catalana contemporània a la Universitat d'Alacant. Ens féu un recorregut per totes les dones que ha inventat –Eva, Marta, Maria i, ara, Sara– centrant-se en la personalitat d'aquesta última. Una dona que als 50 anys decideix canviar de vida per buscar-li un sentit. La primera decisió important que pren serà abandonar el treball d’intèrpret que tant l’ha absorbida durant els últims 25 anys. La segona, obeir els impulsos i els desitjos del seu cos. Coneixerà Gabriel (Ismael), un xic de 25 anys, que es prostitueix per pagar-se els estudis. Gabriel, jove, ben trempat, de somriure clar, sincer, amb aquell clotet al bell mig de la barbeta –com el Frédéric, pensarà Sara. Des d’aquell primer encontre s’iniciarà una relació compulsiva i absorbent.
Una novel·la sobre la solitud, la recerca d’un mateix, el sentit de la vida. Carregada d’una bona dosi d’erotisme. També provocadora.


Com sempre, l'acte es tancà amb una copeta de cava i la signatura d'exemplars per part de l'autor.




Web de Bromera: http://www.bromera.com/

2 comentaris:

Garbí24 ha dit...

És un gènere que sempre m'ha agradat i sense voler semblar un calent mental....esclar

Unknown ha dit...

Caram, Mercè, quina crònica més ben feta! Espere que les espectatives creades en la novel·la s'acomplisquen. Moltes gràcies per l'interés... i que trobeu els atributs de Sara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...