dilluns, 21 de juny del 2010

FALLERS INCÍVICS

M’agrada anar al cinema, especialment si passen una pel·lícula que em fa goig veure-la. Però no m’agrada anar-hi només amb l’objectiu de fugir de ma casa. Açò és el que ens va passar dissabte a la nit. Per enèsima vegada el casal faller que tenim baix de casa tancava el carrer per sopar al carrer i muntar una macrodiscoteca fins a altes hores de la matinada.
Escollírem d’entre totes les possibilitats El retrat de Dorian Gray –fluixa, plena de tòpics i amb poca profunditat psicològica del personatge– a la sessió de les 23.00h. A la 01.00 eixírem de la sala, cansats, però disposats a cremar un poc més de temps perquè la malícia no ens cresquera quan arribàrem a casa. Total ens férem, sense massa ganes, un gelat i allargassàrem la conversa en un banquet solitari tot el que poguérem. Cap a les dues estàvem a casa. I els fallers perculers també.
I jo em pregunte, és necessari molestar més de 500 veïns perquè una vintena de persones -no hi havien moltes més- facen veure que es diverteixen. A mi em van semblar patètics. Per favor mireu aquest vídeo i a veure què em dieu. El vaig prendre des de casa perquè escolteu el soroll que ens arriba al veïnat cada cop que els socis d’aquesta falla decideixen tallar el carrer i muntar-se la festa. I dissabte que ve altre cop. Motiu? No en necessiten.
Per què l’Ajuntament permet açò? Que no hi ha suficient amb els dies de Falles que inexplicablement comencen per a ells quasi dues setmanes abans? Algú pot explicar-me per què es permet aquest incivisme que ens obliga a fugir de les nostres vivendes per no cometre alguna bogeria o no ser víctimes d'un atac d'ansietat?
En fi, ací va el vídeo. S'admeten opinions.

7 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Cada any la mateixa història

Carme Rosanas ha dit...

No sé perquè es permeten aquestes coses. No té cap sentit. una cosa és la festa de tot un poble, que un hi pot prendre paciència i l'altre cosa és que quatre es facin amos del carrer quan els plagui.

Àgueda ha dit...

Però quina colla d'indesitjables, però si només ballaven cinc, una mare histèrica amb els seus dos fills mig epiléptiqs al so de tan agradable melodia, (per cert quina dona tan irresponsable) i dues noies fent com que fan aeròbic per cremar tot el vi de garrafó que han begut en el punyeter casal, mana ous...!!!

Santa paciència Mercè i Paco.

P.D: Cremeu-los!!!

Xavier Aliaga ha dit...

Per a quatre gats! És molt típic d'algunes comissions falleres, l'antítesi de la diversió. Però ells s'autonvencen que és fantàstic.

Josep (Benaguasil) ha dit...

Açò passa, senzillament, perquè els ajuntaments no volen enfrontar-se amb les comisions falleres, per motius electorals. En aquest país i societat nostra, tan exagerada i reaccionària, els políticastres no es dediquen a governar, sino a acontentar a uns i altres amb l'ànim de quedar bé amb tots en vistes de les properes eleccions. Que molesta al veïnat? Tant i fa! Quants veïns són fallers, festers, confrares o clavaris? Si t'atreveixes a queixar-te pots ser titllat d'anti-valencià i tot!
La qüestió és que no hi ha educació, ni civisme, ni cultura (son cultura les falles?) perquè els governants no tenen educació, ni civisme, ni cultura, son senzillament, populistes i demagogs.

Josep (Benaguasil) ha dit...

Per cert: hi ha alguna cossa tan incívica i agressiva per a l'ecosistema urbà com les mascletades arreu dels nostres pobles i ciutats? Destrossen les nostres oïdes, son un perill per a la nostra integritat física i menyspreen i agredeixen tot d'ocells i aus que viuen als nostres pobles i ciutats. Són un deficaci què ens retrata a la perfecció als valencians.

La Senyoreta Reykjavík ha dit...

Per favor! què algú baixe i els diga que no confonguen la germanor i la festa amb el cutrerio.
Jo sempre fuig en Falles i faig algun viatget...i em fa maliccia, però no em dóna la gana veure com València passa a ser "la ciudad sin ley" on tot val...és un tema que em supera i quan ja no és dins de la setmana fallera, aleshores, és que directament em posa de mala llet.
I que conste que les Falles m'agraden, el que no m'agrada és tot l'envoltori polític prefabricat que envolta la festa i la fa tan poc nostra i tan sanament regionalista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...