diumenge, 6 de juny del 2010

ES LLIUREN ELS XX PREMIS DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS

D'esquerra a dreta: Manolo Molins, Francesc Mompó, Salva Company, Anna Torcal, Mercè Climent, Ramon Guillem, Joan Pla, Isabel Robles, Jaume Pérez Montaner, Núria Cadenes, Enric Balaguer.

Divendres, 4 de juny, es lliuraren els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians durant una vetllada gastronomicoliterària a l'àgora de l'hotel Intur de Castelló.
Al voltant de les 21.00h, hi anaven acudint premiats, escriptors, editors, representats d'algunes entitats, amics i companys. Moment oportú per saludar amics, conéixer persones relacionades amb el món literari, donar -i en aquest cas, rebre també- l'enhorabona, posar per algunes fotografies i, com no, fer-ne d'altres...
Abans de començar el sopar, Ramon Guillem, vicepresident de l'AELC al País Valencià, donava oficialment la benvinguda a tots els assistents.
Envoltats de menges exquisides i una companyia molt agradable, la nit anava apropant-nos al moment dels parlaments i lliurament de guardons.
Anna Torcal, traductora i membre de l'AELC, fou l'encarregada d'establir el silenci a les taules -difícil tasca perquè hi érem més de mig centenar de persones- i de donar pas a tots els discursos.

L'acte es dividí en dos parts. En primer lloc, l'homenatge a l'escriptor Joan Pla; després, el lliurament dels premis de la Crítica.
Josep Antoni Fluixà i Vicent Usó dirigieren unes paraules laudatòries al mestre de la literatura juvenil i infantil (LIJ), qui arreplegava el guardó de mans del president de l'AELC, Guillem-Jordi Graells. Com no, també Pla ens dirigí un breu discurs. Coincidiren tots tres en la vindicació de la LIJ com a gènere de prestigi i no com la germana menor de la literatura per a adults. (Al blog de Joan Pla podeu llegir els discursos).

En acabant, arribava el moment del lliurament dels premis. Un a un, tots anàvem pujant a la tarima per rebre l'obsequi representatiu i les felicitacions d'algun membre de la junta de l'AELC. Tots tinguérem l'oportunitat de pronunciar unes línies d'agraïment.
En la modalitat d'assaig, Enric Balaguer, per l'obra La casa que vull (Ed. Arola).

En la modalitat de narrativa, el recull de contes AZ (Ed. 3i4) d'una simpàtica i emocionadíssima Núria Cadenes.

En la modalitat de poesia, Jaume Pérez Montaner pel poemari Solatge (Perifèric). En homenatge al poeta Manel Garcia Grau llegí el poema "Ritme".

En la modalitat de teatre, l'obra guardonada era Dones, dones, dones (ed. 3i4) de Manuel Molins, que posava el toc combatiu a la vetllada.
Finalment, el Premi Difusió de la Literatura, atorgat per la Junta de l'AELC del País Valencià, era per a Francesc Mompó, pel seu blog Uendos, Greixets i Maremortes, i per a Mercè Climent, pel seu blog Els primers gestos del verd...
Aprofitant el meu minutet de glòria jo vaig llegir el poema de mon pare "El plaer" -amb un nus a la gola, això sí- del qual vaig agafar el primer vers per posar títol al meu blog.
El punt i final el posava el president de l'AELC, Guillem-Jordi Graells amb un discurs de cloenda.
Algunes fotos més dels guanyadors, homenatjat i membres de la junta de l'AELC i els comiats obligats donaven per acabada una nit màgica, plena d'emoció i de lletres.

He preparat un àlbum de moments per a l'ocasió...

5 comentaris:

Toni ha dit...

Ara que estic llegint-ho m'he emocionat jo també. Ton pare estaria molt orgullós de tu. L'enhorabona a tots dos, amics.

Mercè ha dit...

Gràcies, Toni. Us vam trobar a faltar. Petonets.

pepa guardiola ha dit...

De debò que tens ben merescut el premi, si amb el reportatge de Francesc he pogut olorar fins l'aroma del sopar, amb el teu he tastat cadascun dels plats. Gracies i felicitas.

Josep (Benaguasil) ha dit...

Redéu, quines festotes!
Comence a pensar que la literatura és l'excusa per a fer-vos eixos soparots, eh?!

Mercè ha dit...

Moltes gràcies, Pepa.
Josep, supose que fer el lliurament dels premis durant un sopar de gala sempre llueix més. El sopar estava exquisit, però jo em quede amb la part literària.
Petonets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...