dimecres, 20 de maig del 2009

Presentació Llibre dels adéus

Ahir, 19 de maig, a la Casa del Llibre de València, va tindre lloc la presentació de l'últim llibre de poesia d'Isabel Robles: Llibre dels adéus.
L'acte fou presentat per Ramon Guillem, Begonya Mezquita i Lluís Solera, grans amics de la poetessa. Tots tres feren un estudi exhaustiu de l'obra malgrat assegurar-li a la mateixa autora que parlarien només un minut o dos. Despullaren de mots alguns poemes tot descobrint l'ànima que batega en cadascun d'ells.
Quan li tocà el torn a una Isabel emocionadíssima, els assistents poguérem gaudir de la seva veu melodiosa passejant-se per alguns dels versos del recull.

A tall d'exemple he transcrit el versos que tanquen el poemari:
Per si fos necessari
ratifique l'antiga declaració
dels anys de la pluja i els rius
en la ciutat llunyana de les roses:
igual que adès,
et vull part d'aquesta història
petita i quotidiana,
puix la seua magnificència
encara rau, precisament,
en ser la nostra.

Isabel Robles i el seu Llibre dels adéus congregaren una gran quantitat de públic en la planta baixa de la Casa del llibre: amics, companys, familiars, escriptors, editors, poetes... Isabel emplenà la vesprada de retrobaments i tornades.
Molts components de la Forest d'Arana, potser la més antiga i productiva de les tertúlies literàries i poètiques de llengua catalana, coincidiren en l'acte:
D'esquerra a dreta: Francesc Mompó, Pere Bessó, Paco Collado, Mottse Anfruns, Manel Rodriguez-Castelló. Begonya Mezquita, Isabel Robles, Jaume Pérez Muntaner, Manel J. Romero, Lluís Roda.
No foren les úniques celebritats, també estigueren presents: Salvador Company, Gemma Pasqual, Albert Hernández Xulvi, Ramon Guillem... (De segur que m'he deixat gent per nomenar).
Alguns allargàrem encara més la meravellosa vetllada i anàrem a sopar a un restaurant del Carmen.
La nit acabà amb uns mojitos en el pub Negrito...
Més informació en:

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Hola, Mercè, he vist que t'has fet seguidora del meu blog.
M'agrada el teu, si parles de literatura aniré visitant-te.
Per cert, puc deduir que ets valenciana, has llegit ULLS VERDS ?(tens una ressenya al meu blog), és d'un escriptor valencià (tot i que nascut a Barcelona) molt jove. Si no l'has llegit t'aconsello que la compris i ho facis, és una molt bona novel.la

No he llegit res de Joan Olivares, però m'han parlat molt bé de VESPRES DE SANG i de L'ESTREP, i vaig veure l'altre dia una ressenya de PANA NEGRA en un blog
Bé, m'acomiado que he escrit un testament en lloc d'un missatge!!!
Salutacions des del racó de la Solsida

Esmeralda ha dit...

hola Mercè, gràcies per seguir el nostre blog, els Cucs estan contents quan veuen què augmenten els seguidors.
tens un blog molt endreçat, m'agrada.
Et visitaré.
Abraçades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...