dilluns, 18 d’abril del 2011

I TROBADA D'AUTORS DELS PAÏSOS CATALANS A JESÚS


Dissabte 16 d’abril un grup d’escriptors ebrencs o il·lercavons convocaren un encontre a Jesús (vora Tortosa) al voltant de la col·lecció Paraula Ebrenca de March Editor dins l’àmbit de la V Fira Literària Joan Cid i Mulet.
Encabit en aquest àmbit tingué lloc la I Trobada d’autors dels Països Catalans, organitzada per l'escriptor i blogaire Jesús M. Tibau. Pel País Valencià acudírem Manel Alonso, Francesc Mompó i jo mateixa.
Al matí, al voltant del pou del claustre on ens presentàrem amb un cafè a les mans, un grapat d’escriptors d’enllà del Sénia ens donaren la benvinguda. Amb tota l’amabilitat del món ens oferiren casa, no calia, nosaltres ja ens sentíem com a casa.
La coneixença anà avançant al llarg del dia en el magnífic dinar on els assistents anaren llegint textos propis i aliens mentre degustàvem embotits i companatge de la terreta. Conéixer en persona Jesús M. Tibau, Xúlio Ricardo Trigo, la Coia Valls, Cinta Arasa, Teresa Roig, Emigdi Subirats, Jordi Pijoan-López i un fum de companys de qui no vaig retenir el nom, però sí l’escalforeta de la germanor és el tresor que ens emportem de les terres de l’Ebre.

Iniciatives com aquesta són les que ens calen arreu del llarg territori. Donar-les a conéixer i compartir-les ajuden a vertebrar un territori que porten moltíssim segles (massa) desestructurant amb un vent de ponent que ens impossibilita l’existència.

Gràcies, amics, per haver-lo fet possible.

7 comentaris:

Brian ha dit...

Quin llastima, estava a 5 minuts, a Tortosa, pero no vaig aprofitar la possibilitat de conexier-vos "en viu" :( Habitualment fem cap a Jesus cada any per la Fira però aquest any ens han amontanat un munt de compromisos socials-families i no hem anat.
M'alegro que tot hagi anat bé, i heu gaudit de la trobada - la veritat es que Jesus, Emgidi, i els altres organitzadors fan una bona currada!!
A vore si l'any que vé, ens veiem ... :)

Unknown ha dit...

Molt ben representats, els valencians.

Dolors Jimeno ha dit...

És un luxe poder tenir informació d'aquestos esdeveniments. Gràcies. D.

Mercè ha dit...

Brian, potser l'any vinent o en altra ocasió.
Joan-Carles, molt amable per la part que em toca.
Dolors, moltíssimes gràcies.

Una abraçada.

Jesús M. Tibau ha dit...

em descarrdgo les fotos al vostre costat amb molta satisfacció. Fins al 27!

Mercè ha dit...

És clar que sí, Jesús. Jo ja l'he penjat a l'àlbum de moments importants que hi ha a la part dreta del blog.

Fins el 27!

Ignasi Revés ha dit...

Molt de gust de conèixer-te, Mercè!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...