Aquest ha estat un cap de setmana de fira.
Com ja vaig explicar en una entrada anterior la Fira del Llibre de València arriba enguany a la seva 42 edició i s’ha avançat uns dies per no coincidir amb les festes de Setmana Santa. Aquest, per tant, ha estat el primer cap de setmana de fira.
Anar a Vivers durant estos dies suposa veure amics, conèixer gent, adquirir llibres (amb la sort que els autors poden dedicar-te’l), assistir a actes literaris...
Els dos dies els vam passar amunt i avall entre les casetes d’Els llibres de Sento i de Botafocs, ambdues amb excelsos amfitrions. Vam compartir caseta i firmes amb Pep Castellano, Canto Nieto, Teresa Broseta, Josep Chapa Mingo, Albert Hernández Xulvi, Toni Cucarella, Manel Alonso, Ivan Brull, Jesús Ge, Lourdes Boïgues, Ivan Carbonell, Jaume Pérez Montaner, Vicent Penya, Jordi Raül Verdú, Encarna Sant-Celoni i el cantant Carles Pastor, que diumenge oferí un acústic en la caseta d’Els llibres de Sento.
Dissabte a les 18.00 de la vesprada i després d’un dia molt calorós tenia lloc la presentació de les novetats juvenils de Bullent: Al punt de mira, de Pep Castellano; Els papers àrabs, d’Ivan Carbonell i Els fantasmes del Lacrima Coeli de Francesc Mompó. L’acte anà a càrrec de Núria Sendra (editora) i de Pilar Puchades (directora de la col·lecció) que feren una acurada semblança dels autors i de les tres novel·les. Castellano ens contà l’origen d’haver escrit una novel·la de “sang i fetge” mitjançant algunes anècdotes d’infantesa, que a més d’un ens feren botar del seient. Tot seguit Carbonell ens parlà d’un secret amagat en les muntanyes de la comarca del Comtat i ens convidava a llegir l’obra, resoldre el misteri i acompanyar-lo a l’endemà a buscar-lo. Mompó tancava l’acte explicant com havia bastit tota una història de fantasmes i vius on per damunt de tot dominara l’humor. Una copeta de cava i uns pastissets a la caseta de Botafocs tancaven l’acte.
Diumenge, també a les 18.00, però amb un oratge una mica més agradable, era el torn de les novetats infantils de Bullent: La velleta refranyera, de Jordi Raül Verdú; Lina Panxolina i el quadern màgic, de Mercè Climent; i Estel i els àngels, de Lourdes Boïgues. L’acte estigue conduït per Mario Viché i a banda dels tres autors comptà amb la presència de dos de les il·lustradores: Maria José del Amo i Anna Roig. Com Viché digué són tres obres amb personatges femenins fen diferents que donen solucions als problemes més quotidians. Verdú esmentà la importància de recuperar i conservar la cultura popular, en aquest cas, en forma de dites i frases fetes. De fet, el seu discurs incloïa un bon grapat d’aquestes. Jo vaig parlar un poc de l’origen de la novel·la, del procés creatiu i del tàndem text/il·lustracions; també vaig llegir un fragment on un petit bany es converteix en un món marí ple d’éssers meravellosos. Boïgues es dirigí als més menuts de la sala i desvelà alguns secrets de la nova aventura d’Estel Estelar. Del Amo i Roig ens feren cinc cèntims del seu treball com a il·lustradores. En acabant signàrem exemplars dels llibres i arrodonírem l’acte amb un poc de cava i uns pastissets.
1 comentari:
Ho passarem francament bé!
Publica un comentari a l'entrada