dijous, 6 de gener del 2011

L’AVENTURA DE TRESCOLORS AL CLAVEGUERAM


L’aventura de Trescolors al clavegueram és un conte per a nens, però no un conte per a nens qualsevol, ja que té la peculiaritat que ha estat creat per nens.

Quina millor manera per a fomentar el gust per la lectura i l’hàbit lector que fer que els alumnes siguen els propis creadors d’un conte? Això és el que van promoure les tutores del primer cicle de primària del col·legi Vicent Rius de Canals, Lorena Cayuela i Mª Milagros Benavent.

Al llarg d’uns mesos, sota la batuta de les mestres que anaven dirigint la imaginació desbordada dels alumnes, anà desenvolupant-se aquesta aventura tan divertida...

En un poble superdivertit anomenat Maiemtrobaràs, el semàfor Trescolors i el rellotge Maiespara cauen per un clavegueram per culpa de les obres que estan fent-se al carrer Maisacaben. Allà trobaran un ninot oblidat i trist perquè l’han substituït per altres joguets. Junts viuran tota una aventura per tornar a la superfície.

I aquesta història recollida en llibretes i fulls solts, prengué forma i color i es vestí de diumenge, gràcies a la col·laboració de l'AMPA del col·legi i a algunes entitats bancàries. A més a més, les il·lustracions de Xavi Sellés fan realitat el món creats pels xiquets.

3 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

M'encanta que escriguin els nens! I els dibuixos també m'agraden molt.

Garbí24 ha dit...

Una de les millors maneres de fer que els més petits segueixin el ric món de la lectura.
Falten més iniciatives com aquesta

Maria Martínez ha dit...

Hola! Jo vaig formar part de la creació d'aquest llibre quan era menuda, hi ha alguna forma de conseguir-lo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...