dimecres, 13 de juliol del 2011

Per les terres de l'Ebre i el Priorat (III)



Dissabte 9 de juliol de vesprada i al teatre l’Íntim es donava per començada la 4a Jornada Literària de Cornudella de Montsant. En aquest vell teatre de principis del segle es reunien al voltant de 150 persones –la majoria cornudellencs i cornudellenques– repartits per la platea i les llotges del primer pis per assaborir unes hores de literatura i espectacle.



Els autors convidats ens vam seure davant d’una taula llarguísima sobre l’escenari envoltats d’amics retrobats i de noves amistats. Per ordre anàrem fem un tast de les nostres últimes obres: Àngel Lluís Carrillo, Joan Todó, Mercè Climent, Francesc Mompó, Roser Amills, Víctor Amela, Fede Cortés, Jordi Pijoan-López en representació d'Un riu de crims, i Jesús M. Tibau. Sense tenir-ho preparat es repetiren tres temes bàsics: l’amor, la passió i el crim.


En acabant ens diluírem amb el públic per escoltar l’actor Anton Dalmau donant vida de forma extraordinària als versos de Joan Baptista Espasa, el poeta local que moria fa deu anys.



I com que quedava un altre tema universal en la literatura, el grup teatral TEBAC interpretà l'espectacle Una sortida digna, basat en alguns dels contes de l’autor cornudellenc Jesús M. Tibau, on es tracta la mort amb humor i tendresa. Les rialles se succeïren a la sala en molts moments: quan van morint un a un tots els personatges per diferents causes, quan la Mort desafia l’autor i li diu si també riurà quan li toque el moment de mirar-la a la cara, en el diàleg banal que es produeix en un soterrar, quan els morts canten a la vida, quan un grup de vells assalten una farmàcia per a robar... pastilles!, etc, etc. Un espectacle formidable, digne d’estar als cartells de qualsevol localitat.

Finalment els autors dedicàrem una estona a signar els nostres llibres, en el meu cas alguns exemplars de Lina Panxolina i el quadern màgic i Somiant amb Aleixa.
Per acabar d’arrodonir la vetllada anàrem a sopar al restaurant El Bassot, a la part més alta del poble. No ens quedàrem al concert del grup Soul Machine a la plaça de la Vila perquè a l'endemà volíem sortir matinet cap a València.

4 comentaris:

òscar ha dit...

Després diuen que les iniciatives culturals no agraden la gent.

Està clar que aquesta va agradar. I força.

Carme Rosanas ha dit...

Una nit molt agradable! Segur que vareu passar-ho molt bé.

Jesús M. Tibau ha dit...

Un dia que recordaré sempre; gràcies per ser-hi

LA LLORENS ha dit...

Des del TEBAC, Teatre Estable del Baix Camp,gràcies per riure amb nosaltres i deixar-vos caure pel forat de la ironia, moltes vegades la medicina més adient per parlar de temes com la mort!!Tot s'ha de dir, molta part del mèrit de l'espectacle és del Jesús M. Tibau, un altre cop, gràcies Jesús.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...