diumenge, 12 de desembre del 2010

DELIRIS DE LLUNA. NITS POÈTIQUES DE L'HORTA AL CAFE RO DE PUÇOL


Ahir, 11 de desembre, al Café Ro de Puçol tenia lloc la 4a edició del recital Deliris de Lluna. Nits Poètiques de l’Horta, organitzades pel col·lectiu l’ANDANA (Amics del Patrimoni i la Cultura Popular). En aquesta ocasió els poetes convidats eren Alfons Navarret, Josep Lluís Abad –el Príncep de les Milotxes–, Mari Carme Sáez i Francesc Mompó.

Tinguérem oportunitat de xerrar amb amics i coneguts durant el sopar popular que precedia l’acte. Compartírem taula entre d'altres amb Vicent Penya, Mari Carme Sáez, Mari Carme Arnau, Alfons Navarret, Josep Lluís Abad i família... Després de conèixer l'Abad en el món virtual [Espai Claudàtor] vam tenir el plaer de fer-ho en persona.



Qui primer trencà el silenci que s'havia establert en el local després de ser presentat fou Navarret que recità poemes dels llibres Versos d’Araflà (7 i mig, 2002), Aparador d'ombres amb corc (Premi Vila de Lloseta de poesia, Ed. Moll, 2005), Malaurança de l'hora vella (Premi Vila de la Vall d'Uixò, Ed. Brosquil, 2007).

Abad escollí algunes proses poètiques del poemari L’amor –l’altra cara de la moneda d'un llibre que el marcà molt: L’odi de Josep Ballester– i poemes de l’obra Llibre d'Aín (Premi Jocs Florals de Nules 2010). He de confesar-ho era la primera vegada que veia un poeta llegint els seus poemes en un IPOD (o era un IPHONE, no entenc massa d'aquestes coses).


Mompó encetà el seu torn amb el poema A Guillem (en homenatge a Guillem Agulló), continuà amb alguns poemes de l’obra guanyadora de l’últim Premi Josep M. Ribelles Vila de Puçol: De la fusta a l’aigua, també llegí alguns d'inèdits del poemari Itinerari incert i acabà amb la prosa poètica que féu per a l’Homenatge del La forest d’Arana a Brossa.


Finalment, Sáez -com sempre amb eixa calidesa que sembla que acarona els versos amb la veu-, recità poemes dels llibres Cercant ocells d’aigua (premi poesia Ciutat de Torrent, 2008) i Illa retrobada (Premi de Poesia Josep Maria Ribelles Vila de Puçol 2009).


Al meu CANAL YOUTUBE he penjat alguns vídeos on podeu escoltar als quatre poetes recitant.

2 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

És ben bonic reunir-se amb bons amics, poetes i compartir les creacions que heu creat entre nosaltres. Felicitats!

Príncep de les milotxes ha dit...

Ja t'he dit que tot va estar de categoria Mercè. Els i la poeta excel•lents. El públic integrat en l'acte. Em pregunte si va eixir a l'endemà el sol. Supose no?
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...