diumenge, 28 de juny del 2015

Quan l'avi xiula, obra guanyadora del II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló



El II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat "Ciutat de Benicarló" ja té guanyadors: els valencians Clara Berenguer (escriptora) i Cèsar Barceló (il·lustrador), per l'obra Quan xiula l'avi, un llibre preciós que ens parla de la malaltia d'un iaio a través dels ulls de la seua néta. Una història atrevida, adobada amb grans dosis d'humor i de tendresa, que tracta temes sovint oblidats en la literatura per a nens, com ara el comportament davant una malaltia greu, la mort, com gestionar el dolor davant la pèrdua, la importància de recordar als que marxen... El text de Berenguer està molt ben maridat amb les il·lustracions de Barceló, que són força actuals, fresques, expressives i narrativament molt ben seqüenciades. Moltíssimes felicitats! 


He de dir que per a mi formar part d'aquest jurat ha estat una experiència increïble. Primer per haver pogut entrar en universos diferents (tants com obres presentades); segon, per conèixer a dos grans del món de la il·lustració: Ignasi Blanch i Miguel Angel Giner, que m'han descobert un món màgic que jo ja intuïa. Tercer, i malgrat haver una pantalla pel mig, conèixer la visió d'una experta en llibres infantils, Laura Santervás. Un plaer, (nous) amics, sincerament!

A la tardor podreu emocionar-vos tant com jo amb aquest àlbum que publicarà Onada Edicions.

1 comentari:

Elfreelang ha dit...

Deu ser molt interessant això de fer de jurat literari , pel que expliques una bona obra ....a més m'agrada el títol quan l'avi xiula....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...