dilluns, 8 de novembre del 2010

BOLET LITERARI A CA LES SENYORETES (OTOS)


Dissabte 6 de novembre la petita localitat d’Otos (la Vall d’Albaida) acollia un gran nombre d’escriptors i també amants de la literatura catalana per a celebrar la 2a edició d’encontres gastronomicoliteraris. Si la 1a edició estava dedicada a l’anguila i se celebrà al restaurant Ca Baina del Port de Catarroja; aquesta 2a se centrava en la menja tardorenca per excel·lència: el bolet i tenia lloc a l’hotel rural Ca les senyoretes d’Otos.

Al voltant d’una inacabable taula s’assegueren primeres espases i joves promeses de la literatura catalana per menjar l’exquisit menú elaborat per Assumpció Olivares. Per rigorós ordre alfabètic de cognom: Pep Albinyana, Manel Alonso, Lluís Alpera, Mari Carme Arnau, Vicent Belda, Berna Blanch, Ivan Brull, Núria Cadenes, Àngel Cano, Lorena Cayuela, Mercè Climent, Francesc Collado, Toni Cucarella, Albert Forment, Ramon Guillem, Joan-Carles Martí, Francesc Mompó, Eusebi Morales, Alfons Navarret, Joan Olivares, Teresa Pasqual, Vicent Penya, Jaume Pérez Muntaner, Isabel Robles, Lluís Roda, Mari Carme Sáez i Encarna Sant-Celoni.

Després de dinar eixírem a la terrassa per meravellar-nos amb les vistes al Benicadell i fer-nos la foto de grup. Després dels cafés Francesc Mompó ens explicà com nasqué la idea de combinar menges i lletres: una xerrada amb Ramon Guillem, un estaria bé quedar per menjar un all-i-pebre, per que no li ho diguem a algú més, no estaria mal fer una petita composició al voltant del plat principal... i una cosa dugúe a l'altra i vés per on Otos aquell dia es convertia en capital literària del País Valencià.
Sota la batuta de Mompó es feren les lectures dels escrits al voltant del bolet: contes, microcontes, testimonis, records, sonets, haikus, poemes... que anirà penjant al seu blog Uendos, Greixets i Maremortes.


En acabant el pintor Jordi Albinyana ens parlava un poc de l’últim llibre d’artista que ha creat, amb els seus dibuixos i un text de Pep Albinyana (nosaltres adquirírem un). Durant tota la vetlada hi havia una exposició seva on es podia veure la trajectòria del artista.



Literatura, pintura, cuina... Faltava com no la música. Així que l’acte el tancava el cantant Carles Pastor amb algunes cançons del disc que està preparant de poetes valencians actuals (nou d’ells estaven presents aquest dia). Carles posà veu i música a poemes de Teresa Pasqual, Ramon Guillem, Manel Alonso, Jaume Pérez Muntaner, Berna Blanch i Francesc Mompó.
A poc a poc la gent anà acomiadant-se, la nit anava caient i a molts els quedaven molts quilòmetres de tornada.

En parlen també:

Levante digital (també en paper)

1 comentari:

Garbí24 ha dit...

Sembla ser, una jornada aprofitada i de bon paladar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...