dimarts, 12 de juliol del 2011

Per les terres de l'Ebre i el Priorat (II)


A Porrera

Ja ho explica Francesc en aquest post. Havíem de passar tres dies a Siurana, per la qual cosa havíem reservat habitació al Molí de Siurana des de casa. Però quan arribàrem a dalt de més amunt d’aquest poblet (preciós, tot s'ha de dir) no hi havia ni rastre d’aquest lloc i ningú no el coneixia. Ens parlaven del Mirador i del Siuranella, però res del Molí de Siurana. Estranyats telefonàrem i ens solventaren el dubte: aquella casa rural no era a Tarragona sinó a Girona, prop de Figueres. No podia deixar de preguntar-me com ens podia haver passat això. (Ara bé, una vegada i no més, ara abans de fer una reserva em ben asseguraré de la localització. Un bolet, una lliçó). Decidírem no quedar-nos a Siurana perquè això implicava pujar i baixar per aquella carretera entortolligada fins els extrems.

Siurana

Com que dissabte havíem d’estar a Cornudella de Montsant resolguérem buscar hotelet allà. Segona odissea del dia. Hi havia una boda el cap de setmana i totes les cases que es llogaven estaven ocupades. Encara com i la Glòria, del punt d’informació de la localitat, molt amablement ens ajudà a trobar una solució. Apartaments, fondes, refugis, cases de pagès, masoveries... Finalment contactàrem amb una altra Glòria del Molí del Pont –el destí s’entestava a que estiguérem en un molí– i allí ens hostatjàrem durant tres dies i tres nits.

Molí del Pont a Cornudella de Montsant

El Molí del Pont és una masoveria formada per 4 apartaments de diferents capacitats i amb nom de parts del molí: el Canalot, el Riscle, el Farinal i el Carcabà als afores de Cornudella. La propietària ens contà que ella i l’home buscaven una caseta per poder passar els caps de setmana i vés per on es trobaren comprant aquest molí mig enderrocat del segle XV, restaurant-ho amb tota mena d’entrebancs i convertint-ho en un magnífic allotjament rural. I és que cada raconet de l’apartament està decorat amb exquisit gust. A més compta amb una basseta, zona de barbacoa, de pícnic, un àrea de joc per als més menuts i vistes al Montsant. També organitzen per als clients tasts de vins de la zona del Priorat i quan és l’època calçotades.
Com que de vegades les imatges valen més que mil paraules ací us deixe una col·lecció d’imatges del lloc:





Estiguérem molt a gust i la zona ens encantà. A les nits el silenci només el trencaven els sorolls de la natura: les granotes, els mussols, d’altres ocells, el vent... i d’altres que no hi havia manera de desxifrar. I pel matí, quan despuntava el sol, et despertaves amb la borratxera de cants, crits i gemecs de la natura encesa.

Al pantà de Siurana

2 comentaris:

El porquet ha dit...

Oh! És el segon cop que m'assabento que algú ha patit aquesta confusió! I és que a Girona corre un altre Siurana que segur que ha provocat més d'un mal de cap semblant!

Vas gaudir d'uns territoris i uns paisatges preciosos. El Priorat a mi em té el cor robat. És sens dubte una de les zones més belles i amb més caràcter del Principat!

Mercè ha dit...

Ja no em tornarà a passar, això segur. La veritat és que gaudírem molt pel Priorat: Cornudella, Siurana, Porrera... està ple de poblets amb essència encara de pobles. Per no parlar dels paisatges: sempre abraçats pel Montsant. Ara això sí, no ens donà temps per fer turisme del vi, però queda pendent.

Salut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...