divendres, 12 de juny del 2009

Presentació Solatge de Jaume Pérez Montaner

Ahir li tocà el torn al poeta en majúscules: Jaume Pérez Montaner presentava el seu últim poemari Solatge a la Casa del Llibre de València. Ja havien passat 13 anys des que publicara el seu últim títol: L'oblit. Massa temps de silenci, o potser només una penyora per tornar a assaborir els versos de Pérez Montaner que renaixen, com l'au fènix, del seu solatge.
L'acte fou presentat magistralment pels poetes i amics Ramon Guillem i Marc Granell. Pérez Montaner ens recità alguns dels poemes del recull i d'altres inèdits. Fou molt emotiu sentir la veu del poeta recitant els versos de Ritme, poema dedicat a la memòria de Manel Garcia i Grau. Aprofitant els resultats de les últimes eleccions al País Valencià, Francesc Mompó llegí el poema Que sempre torna, abans, però, no s'estigué de dedicar-lo a "totes les gavines, excepte les de la mar i a un bon ramell de capolls".


Entre els assistents, un bon grapat d'escriptors i de poetes com ara: Manel Rodríguez Castelló, Begonya Mezquita, Lluís Roda, Marc Granell, Toni Cucarella, Albert H. Xulvi, Eusebi Morales, Salva Company, Josep Ballester, Ramon Guillem, Francesc Mompó, Isabel Robles...
Després d'unes copes de cava i de les dedicatòries del poeta abandonàrem la llibreria. Com ja va sent costum un grupet de nosaltres ens n'anaren de sopar per la zona. Els pronòstics fets durant la presentació de El llibre dels adéus, de Isabel Robles s'acompliren més o menys: en la presentació de Robles hi hagué més afluència durant l'acte; però en la de Pérez Montaner més gent s'apuntà al sopar. Malgrat estar asseguts al cantó de la taula gaudírem d'allò més de l'àpat, però especialment de la companyia.
A l'endemà tenia examen de català, però vaig preferir viure la literatura que estudiar-la. Una nit deliciosa.
Per veure un altre punt de vista o altres fotos i vídeos cliqueu ací.

1 comentari:

Perifèric Edicions ha dit...

Molt bona crònica, així podem reviure-la!

https://perifericedicions.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...