dissabte, 6 de juny del 2009

PREMIS SAMARUC 2009

Manel Alonso, amb l'obra Conta'm un conte (Ed. Brosquil) i Salvador Damià Insa, amb Mort d'un interí de secundària (Ed. Marfil) han estat els guardonats dels Premis Samaruc en les modalitats infantil i juvenil, respectivament. Aquesta distinció instituïda per l'Associació de Bibliotecaris Valencians arribava a la 17a edició, i com cada any es valorava el millor llibre editat escrit en català al País Valencià.
L'acte tingué lloc ahir dia 5 de juny en l'hotel Beatriz-Rey D. Jaime de València, on acudiren més d'un centenar de persones i on es congregà gent dedicada a les lletres des de qualsevol àmbit: poetes, escriptors, editors, llibreters, bibliotecaris... Tot s'ha de dir que el sopar no estigué a l'altura de l'hotel i de l'acte.
També es lliuraren el Premi Bibliotecari de l'any, per a Mª Salut Cubells i el Premi d'Honor de l'ABV, al gran Sento Beguer.
Ramon Guillem fou l'encarregat de pronunciar el discurs homenatge a Sento, on féu tot un recorregut per les seves peripècies i les seves vivències. Un escrit ple de mestratge, amb pinzellades d'humor i d'ironia, això sí, ple d'emotivitat, i amb una clucadeta d'ull per a tots els escriptors i poetes assistents. I és que, per a sorpresa general, jaspià tot el text amb fragments i versos de tots i cadascun d'ells: Francesc Mompó, Jaume Pérez Muntaner, Isabel Robles, Toni Cucarella, Vicent Penya, Salva Company, Enric Monforte, Gemma Pasqual, Alber Hernández Xulvi, Eusebi Morales... Bravo Ramon! I qui necessita micro amb una veu i una personalitat com la de Sento! Amb les seves paraules acabà d’arrodonir el parlament de l'amic Ramon, provocant en més d'una ocasió la carcallada del públic. Gemma Pasqual tancà l'emotiu acte fent al·lusió als lectors més joves (i no tan joves), sempre amb la seva simpatia i amb aquella llum d'il·lusió a les ninetes. I jo vaig estar allí. I, de bell nou, vaig tindre l'oportunitat de formar part (o ser-ne testimoni) d'un trosset de la història cultural del nostre petit país.
Si voleu un altre punt de vista feu clic ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...