diumenge, 13 de maig del 2012

50 anys de "Nosaltres els valencians"




Ahir s'acomplien 50 anys de la publicació de Nosaltres els valencians un llibre fonamental en la recuperació nacional del País Valencià i el llibre que encetava també una editorial, Edicions 62, que ha resultat fonamental en l'àmbit cultural del conjunt dels Països Catalans.
Em vaig abocar a les pàgines d'aquest llibre senzillament per la mateixa raó que ell es posà a escriure-la: per comprendre el perquè de tot plegat; la necessitat de saber d’on venim, on estem i cap a on volem anar els valencians.
És evident que Fuster és un gran crític amb una capacitat immensa d’analitzar, processar i sintetitzar. Un mestre de la lògica, la deducció i els possibilismes. Simbolitza, a més, el llindar entre la desaparició irremeiable, castellanitzadora i uniformitzadora del País Valencià i un país lliure amb llengua i cultura pròpies. Amb Fuster hi ha un abans i un després no solament al País Valencià, sinó a tots els territoris de parla catalana. A ell devem la nostra memòria nacional, és el pare dels Països Catalans i la seva obra, que tant necessitàvem, s’ha convertit en la nostra bíblia.

3 comentaris:

Albanta ha dit...

Imprescindible, necessari, referent!!
Salut i endavant!!

Vicent Mateo ha dit...

És la nostra bíblia laica!

Anònim ha dit...

Q digueu inutils ya esteu atra vegada igual q els valencians NO mai serem.Catalans sou uns pobre ignorants q vos enseñen Catala i .o Valencia.Pro ves hi han mil com el llibre de cervantes idiomas españoles parla del Valencia i del Catala com a llengues distintes un home q visque quan valencia i no cataluña estava al segle d or i el mes importants un fill de puta catala intenta fer el llibre de tirant lo blanc catalaa modificant lo quan es donaren compte el fill de puta digue q lestava actualizant merda cataluña s apropia el qes nostre no teniu vergoña alguna pobres ignorants ademes quan a escola veig el llibre q fica valencia quan tambe fica q esta escrit en catala i ademes de tot el professor te q estar licensiat en catala i no en valencia vinga ya home!!!!valencia no u va a tolerar mes aco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...