diumenge, 3 de gener del 2010

LA BURRETA A ALCOI

Ja manca molt poc per a la nit més màgica de l’any, aquella en què els Reis de l’Orient passejaran per totes les localitats alhora -què voleu?, són màgics- i repartiran llum i color entre els més menuts.
A Alcoi, el dia 4 de gener al vespre se celebra el preludi de la Cavalcada dels Reis Mags, l’arribada de l’Ambaixador Reial i el seu seguici a Alcoi, un acte que data de 1924. L’emissari de Ses Majestats, que va muntat en una carrossa tirada per dos bous, fa un recorregut per la ciutat i anuncia, mitjançant la lectura del Ban Reial on s’anuncia la imminent arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, vinguts de l’Orient.
El seguici de l’Ambaixador està format pels personatges del Betlem de Tirisiti, els patges amb les torxes, grups de música, balls tradicionals i les Burretes, dos ases que porten sobre els lloms dues alforges buides. A mesura que el seguici avança en el seu recorregut, la mainada d’Alcoi va dipositant dins aquestes particulars bústies les cartes que han escrit als Reis. Per aquesta raó aquest dia reb el nom de La Burreta. Aquesta nit, Ses Majestats llegiran totes les cartes i a s'endemà portaran els regals.

6 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Però tu has fet bondat o no? peruqè si no res de res.....

Sergi ha dit...

Quina bonica tradició. Més cap el nord donem menys temps als Reis, ja que hauran de llegir les cartes i portar els regals la mateixa nit.

Striper ha dit...

Ara ving de veure`pastorets m'agraden les tradicions, i aquesta que explicas sembla molt bonica.

gerardeli ha dit...

A on jo visc -Olot- els reis tenen muntat un campament en una plaça des del dia 1. Cada dia hi passa multitud de mainada a portar les cartes.
A més hi ha els patges, malabaristes, faquirs, i tots els elements típics del seguici reial.

Eva ha dit...

Que bonic, quina sort poder mantenir aquestes tradicions...
Una abraçada!!!

AlfredRussel ha dit...

Que vinguen carregats!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...