divendres, 27 de novembre del 2009

Escriptors al terrat: Josep Lluís Roig i Iban L. Llop

Ahir al vespre el terrat de l’Octubre es vestia de gala i s’omplia a gom en una nova cita d’Escriptors al terrat. L'últim dijous de novembre reunia els dos poetes valencians Iban L. Llop (Castelló, 1975) i Josep Lluís Roig (Oliva, 1967). L'acte l'introduïa el poeta i vice-president de l’AELC, Ramon Guillem, amb unes pinzellades sobre l’obra i la trajectòria literària d’ambdós poetes.
Tant Roig com Llop centraren la xerrada en el seu últim llibre publicat: Peixos d’un mar sec (Premi Octubre de poesia Vicent Andrés Estellés, 2008) i Crònica de Calàbria (Premi Literari de València Alfons el Magnànim, 2009), respectivament.
Vers a vers anaven descobrint-nos un trosset del seu món interior. El problema de la llengua, de la terra i del país estava present en molts dels poemes de Roig. Per la seva part, Llop ens endinsava en una història real i inversemblant alhora d'un traductor submergit en el món del narcotràfic a Itàlia.
Temences i desitjos de dos entreteixits quasi de manera màgica a les altures de València amb el testimoniatge de les torres del Micalet i de Santa Caterina i de molts artistes de la paraula com ara Gemma Pasqual, Jaume Pérez Montaner, Isabel Robles, Francesc Mompó, Eusebi Morales, Lluís Roda, Salva Company, Xavier Aliaga, Marc Granell...

2 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

Va ser sorprenent. Coneixia l'obra de Josep Lluís (molt bon poemari, el darrer), però no la d'Iban, qui a més té una història que contar d'impressió (i la conta, però a través dels versos). S'hi van conjugar molt bé. No vaig poder restar fins el final, però el que vaig poder veure va ser esplèndid.

Xavier Aliaga ha dit...

Per cert, Merce: una foto ben bonica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...