dimecres, 4 d’abril del 2012

Entrevista per al diari ARAMULTIMÈDIA


La periodista Lídia Vila fa uns dies em féu una entrevista per al diari digital ARAMULTIMÈDIA. Justament ahir que m'assabentava que Somiant amb Aleixa havia arribat a quasi un miler de llars es publicava. Transcric l'inici i si voleu llegir-la sencera només heu de prémer l'enllaç que figura al final.


"El gènere eròtic no s'ha de considerar sub-literatura"

La jove escriptora alcoiana Mercè Climent ens parla sobre 'Somiant amb Aleixa', l'última novel·la guanyadora del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida que va escriure, conjuntament, amb la seua parella el també escriptor Francesc Mompó.

Mercè Climent (Alcoi 1981) va cursar els estudis d'Enginyer Agrònom i de Filologia Hispànica a València. Entre d'altres treballs, ha publicat la novel·la infantil 'Lina Panxolina i el quadern màgic' i ha obtingut diversos premis en el gènere de narrativa breu, com ara el Premi Bancaixa-Universitat de València d'Escriptura de Creació per l'obra 'Temps d'oliva'.

A més, ha estat guardonada amb el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians convocat per l'AELC en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel seu blog Els primers gestos del verd. I com dèiem a l'inici amb 'Somiant amb Aleixa', la seua segona novel·la, ha guanyat el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida. De fet, ja s'ha venut el primer miler d'exemplars d'aquesta novel·la durant aquest 2011, una xifra que ha celebrat l'autora.

Per últim, fa gaire bé unes setmanes, el seu relat titulat 'Endolada de blanc' va resultar guanyador del Primer Premi al Certamen de Relats Breus sobre la Dona "Conta'm dona".

Lídia Vila Abans d'endinsar-se en la novel·la 'Somiant amb Aleixa' (Bromera), explica'ns una mica com va ser fer-se avant a escriure un llibre conjuntament els dos i quins eren els vostres precedents anteriors al món de la literatura.

Mercè Climent. El projecte naix en un principi perquè nosaltres tenim dos amics escriptors que ja havien guanyat anteriorment el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida, ells són Ramon Guillem i Joan Olivares. Aleshores en alguna ocasió ja s'havien donat converses sobre el gènere en qüestió, sobre les diferències entre erotisme i pornografia i tota aquesta temàtica que sempre dóna molta de joc. Vaig ser jo la que li vaig proposar al meu home (Francesc Mompó) fer alguna cosa per a presentar-se al Premi de la Vall d'Albaida, però a ell al principi no li va fer massa gràcia. Però el repte ja l'havia llençat i havia quedat ahí, aleshores després d'uns mesos vaig escriure un parell de pàgines, li les vaig ensenyar, li va agradar la idea i es va enganxar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...