dimecres, 4 de gener de 2012

AVUI ÉS LA BURRETAJa manca molt poc per a la nit més màgica de l’any, aquella en què els Reis de l’Orient passejaran per totes les localitats alhora -què voleu?, són màgics- i repartiran llum i color entre els més menuts.

A Alcoi, el dia 4 de gener al vespre se celebra el preludi de la Cavalcada dels Reis Mags, l’arribada de l’Ambaixador Reial i el seu seguici a Alcoi, un acte que data de 1924. L’emissari de Ses Majestats, que va muntat en una carrossa tirada per dos bous, fa un recorregut per la ciutat i anuncia, mitjançant la lectura del Ban Reial on s’anuncia la imminent arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, vinguts de l’Orient.

El seguici de l’Ambaixador està format pels personatges del Betlem de Tirisiti, els patges amb les torxes, grups de música, balls tradicionals i les Burretes, dos ases que porten sobre els lloms dues alforges buides. A mesura que el seguici avança en el seu recorregut, la mainada d’Alcoi va dipositant dins aquestes particulars bústies les cartes que han escrit als Reis. Per aquesta raó aquest dia rep el nom de La Burreta. Aquesta nit, Ses Majestats llegiran totes les cartes i a s'endemà portaran els regals.

2 comentaris:

El porquet ha dit...

Doncs feliç dia de la burreta!

M. Roser ha dit...

Un costum bonic, això de donar protagonisme als burrets!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...