dilluns, 11 d’abril del 2011

PRESENTACIÓ NOVETATS EDITORIAL ONADA A PUÇOL

Divendres passat, a la Casa de Cultura de Puçol tingué lloc la presentació dels guanyadors de la darrera edició dels Premis Literaris Vila de Puçol: Món animal de Jordi Colonques en la modalitat de Narrativa i De la fusta a l'aigua de Francesc Mompó en la modalitat de Poesia.

Món animal són les històries entrellaçades d'una trentena de personatges que ocorren en l'entorn de la inauguració d'un parc d'animals substitut d'un vell zoològic. Pel mig, la premsa, l'església, la política i la màfia, entre d'altres. Amb una vessant còmica, al mateix autor, en Jordi Colonques, li va sorprendre que una obra amb component humorístic fòra la preferida del jurat. El vila-realenc, una de les més fermes promeses de la literatura valenciana i en valencià, és el segon cop que s'enduu el premi de Puçol: ja ho va aconseguir el 2001 amb Sang i fetge.

Per la seua banda, Francesc Mompó ens porta amb De la fusta a l'aigua un poemari que pretén captar tota una nit d'amor amb un llenguatge fílmic. El jo poètic es desdobla permanentment entre l’ull que veu l’escena, com la veuria el director de cinema, i el personatge. Tot i no defugir les escenes més tòrrides del fet amorós, l'escriptor de l'Olleria les tracta amb molta delicadesa, movent-se entre el classicisme dels referents i la modernitat fílmica de l’enfocament.

Aprofitant l’avinentesa també es presentaren els guardonats en ambdues modalitats de l’edició anterior: Mari Carmen Sáez en poesia amb l’obra Illa retrobada i Rafa Escobar en narrativa amb Històries espectrals.

L'acte comptà amb la presència dels quatre escriptors que ens parlaren breument de les seues respectives obres i també ens llegiren algun fragment.

Mari Carmen Sáez

Rafa Escobar

Francesc Mompó

Jordi Colonques

En acabant l'actriu d'Ontinyent Maria Juan (Mariua) ens regalà l'espectacle d'humor El musical, amb el qual vam riure a la gana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...