divendres, 4 de juny del 2010

Presentació "Correspondència de guerra" i "Si em parles del desig", de Manel Alonso i Català


Ahir a les 19.30h a la Casa de la Cultura de Puçol tingué lloc la presentació dels últims llibres de poesia de Manel Alonso i Català.

  • Correspondència de guerra (Ed. Aguaclara), Premi de poesia “Paco Mollà”, 2008.
  • Si em parles del desig (Onada Edicions), Premi de poesia Antoni Matutano 2010.

L'atzar ha volgut que els dos llibres sortiren al mercat amb un marge de diferència de pocs mesos. Dos llibres molt diferents, però a la vegada complementaris. Dues maneres de combatre: la batalla contra una societat moltes vegades injusta i la batalla carnal del cos a cos. El compromís i l’erotisme. Dues vessants transcendentals per a l’home (i la dona, és clar).

L’acte fou presentat amb art i simpatia per Xavier Alcàsser del Col·lectiu Andana i contà amb parlaments de Juan Antonio Millón (poeta, crític i president del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre) i Enric Esteve (cantant i actor) envers l’autor, la seva faceta d'escriptor i d'agitador cultural i, per descomptat, dels seus dos últims poemaris. Poguérem gaudir dels vídeos “promocionals” dels poemes "Fràgil" i "Dòcil" de Si em parles del desig i "S’estén el temps sobre les llambordes" de Correspondència de guerra. Un goig per als sentits. Música, fotografies i poesia, exquisidament trenades per Ximo Gimeno. També podeu visitar-los ací.

Un acte amb un format innovador, on l’autor ha volgut que els poemes en foren els protagonistes i no ell mateix. I com es fa això? Fent partícips als assistents. Al voltant d’una vintena de persones (amics, familiars, companys i d’altres escriptors) posaren veu als seus versos. Però també melodia. Carles Pastor, que actualment està preparant un disc de poetes valencians, ens esborronà cantant Dona, el galant i afable cavaller que estimes; un poema que ens parla de les dones maltractades.

El punt i final el posava Xavier Alcàsser i les signatures d’exemplars per part de Manel Alonso. Alguns allargassàrem un poc més l’esdeveniment i ens quedàrem a sopar amb l’escriptor i la seua família.

Només em queda afegir que “xapó” a l’organització d’aquesta presentació, feia temps que no veia tanta gent en un acte literari; i sobretot l'enhorabona a Manel Alonso per aquestes dos joies, que han deixat de ser teves solament, perquè els amants de la poesia -que hi farem!- les necessitem per nodrir-nos de bellesa.

3 comentaris:

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Per raons de distància no hi vaig poder ser, malgrat que m'hagués agradat molt.

Casualment, aproximadament a la mateixa hora vaig anar a la presentació del poemari "Secrets acariciats entre silencis de Boira", de Montse Assens. També en aquest acte la poesia va tenir una impactant presència amb reflexions i lectures.

Gràcies per compartir-ho Mercè.

Unknown ha dit...

Com sempre i gràcies a aquest petit invent o caixa de pandora he pogut escoltar la veu del poeta i saber-ne més gràcies a vosaltres.

M'he llegit la teva entrada i la de Mompó també.

Enhorabona a Manel Alonso i Català.

Sento Botafocs ha dit...

Com ja saps estava cobrint altra presentació, gràcies a tu també he estat virtualment en aquesta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...