diumenge, 30 de maig del 2010

CAMÍ D'AMOR, DE FRANCESC MOMPÓ


La primera vegada que la va veure ja li va fer goig... Així comença la novel·la Camí d’amor (Ed. perifèric) de Francesc Mompó, guardonada amb el Premi Benvingut Oliver 2008 i ara també amb el Premi Samaruc de Literatura Juvenil. I així comença també la bella història d’amor entre Màrius i Talia. Quan es coneixen només són uns nens de guarderia, però l’amor –o alguna cosa que s’assembla- anirà creixent-los i arrelant-se cada vegada amb més força dintre seu. Companys de viatge en un camí que no sempre els serà agradable i plaent. Des de l’erotisme més bucòlic al dolor més punyent, tot ho aniran tastant els protagonistes, i nosaltres amb ells. La trama va embolcallada amb una prosa acuradíssima i de gran valor literari –prosa mompina que anomenen alguns crítics-, en alguns moments molt propera a la prosa poètica.
Cal destacar també la profunditat psicològica amb què van creixent els personatges, que dota de verisme la novel·la. Tampoc no falten l’humor ni la crítica davant la manipulació política, les trames d’interessos ocults o la corrupció urbanística. Les premonicions, fetes de somnis i de moments furtius, fan d'aquesta història d’amor una autèntica tragèdia clàssica, amb un final, però, obert a l’esperança.


En el vídeo podeu escoltar un fragment de la novel·la Camí d'amor:

4 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Enhorabona pel premi a la novel.la! i pel camí d'amor que vau encetar

Carme Rosanas ha dit...

Enhorabona pel premi!

I la novel·la encara la tinc pendent... i en tinc ganes, els camins d'amor, sempre són bonics de llegir o al menys ami m'agraden.
una abraçada.

Garbí24 ha dit...

Felicitats doncs per el premi, l'amor sempre donarà per escriure grans històries.

Bargalloneta ha dit...

Sembla prou interessant com per posar a la llista, gràcies per la recomanació

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...