diumenge, 19 de desembre del 2010

30è PREMI DE NARRATIVA JUVENIL ENRIC VALOR



Ahir, 18 de desembre, es lliurà el XXX Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor al Centre Cultural de la localitat de Picanya. L’acte, presentat pel periodista Ezequiel Castellano, se centrà en la figura del gran Enric Valor, per fer 3 dècades de la creació d’aquest guardó, per fer deu anys que el nostre país es quedà orfe de Valor i per apropar-se l’any del centenari del seu naixement. Tot seguit es projectà un vídeo amb una entrevista a Enric Valor, on parlava de l'amor a la seva cultura i defensava la unitat de la nostra llengua. Després fou el torn de Núria Sendra, editora de Bullent -que publicarà l'obra guanyadora- que, a cau d'orella, ens llegí un text amb forma de rondalla.
Entre parlaments sonà la música d’arrel tradicional de Folkifesta, un grup format per músics de l’Horta de València. I en tot moment il·luminada la cadira on seia el record d’Enric Valor en forma de llibre de rondalles, barret, vestit de jaqueta i bastó.


L’encarregada de llegir l’acta del Jurat, format per Vicent Gil, Rosa Seser, Joan Pla, Núria Sendra i Pilar Puchades, fou aquesta última. De les mans de l’editora de Bullent i de l’alcalde de Picanya, Ivan Carbonell recollia el guardó i pronunciava unes paraules, especialment d’agraïment.



L’acte el tancava un breu discurs de Josep Almenar, alcalde de la localitat, que anunciava la voluntat del consistori d'atorgar a Enric Valor la medalla d'or del poble a títol pòstum.
En acabant se serví un còctel a la Sala d’Exposicions on hi havia exposada l’obra Coses sobre Valor i Coses sense Valor d’Anna Roig.


Com s’explica al blog de l’Editorial Bullent, Els papers àrabs mescla una antiga història de bruixeria perduda a través de segles i d’arxius amb les aventures actuals d’un grup de joves de Cocentaina i de Riba-roja. Ells rescataran aquella història i seguiran la pista d’una carta xifrada que parla d’un misteriós tresor àrab. Els joves aniran de viatge a Andorra i a Rialp, descobriran manuscrits àrabs amagats durant segles per les serres de Riba-roja i Vilamarxant, llegiran els versos de l’Espill de Jaume Roig i una nit màgica coneixeran el sabor de la por. Perseguits per estranys personatges, vigilats per un misteriós professor, entre nits de discoteca i excursions nocturnes a la serra aniran enamorant-se entre ells mentre resolen un misteri indesxifrable. Un misteri de papers àrabs i d’un tresor prohibit que no saben que és tan perillós com intens és el sabor del primer bes.


Ivan Carbonell Iglesias (València, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana i també en Humanitats per la Universitat de València. És professor de català de secundària. Ha guanyat nombrosos premis en la modalitat de narrativa curta, com ara el Sambori universitari, el Felipe Ramis de la Vila Joiosa o els Premis Bancaixa-Universitat de València. Té publicades a l’editorial Tabarca La nit de la princesa i El secret del Mas de la Pedra amb què guanyà l’última edició del Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent 2009. Amb Els papers àrabs Ivan Carbonell es consolida com un dels noms importants del nostre panorama literari.

1 comentari:

Bullent ha dit...

Gràcies per la crònica i per acudir a l'acte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...