dilluns, 26 d’abril del 2010

Contes i poemes que vénen de Mèxic

Ahir decidírem donar una volteta per la Fira del Llibre de València a Vivers que arriba a la seva 41 edició. I tinguérem la gran sort d'arribar a hora per veure la presentació del llibre Contes i poemes que vénen de Mèxic (Ed. Tàndem) d'autors diversos. Aquesta petita joia arreplega els records i les sensacions d'un grup d'escriptors, il·lustradors i editors valencians que anaren a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara per donar a conèixer a aquella cultura la nostra a partir dels seus contes i acudits.

Un total de 10 històries escrites en forma de contes i de poemes per 10 autors valencians: Bernat Bataller, Teresa Broseta, Carles Cano, Pep Castellano, Llorenç Giménez, Enric lluch, Canto Nieto, Rosa Serrano, Fina Girbés i Jaume Pérez Montaner, amb pròleg de la presidenta de l'AVL, Ascensió Figueres.
Contes i poemes que vénen de Mèxic guarda al seu interior somnis fets de paper i de lletres, pinyates farcides de joguets i d'il·lusions, fruites que amaguen estrel·les i amor al seu interior; somriures fets d'acords de guitarra; de llegendes d'ocells cendrosos amb ulls del color del grans de café; de mirades blanques que no ens tornen de gel en veure-les; de versos amb color, sabor i aroma mexicans...
Bells relats i sonors versos escrits en la llengua que fa musiqueta quan arriba a les orelles i exquisidament il·lustrats per Aitana Carrasco amb dibuixos plens de color i de vida, que amaguen -si ens hi fixem bé- petits secrets, clucaetes d'ull que l'autora ha volgut fer al país que l'ha benacollida durant una llarga estança.
Són imatges i històries com els mateixos autors defineixen: somniadores, intenses, musicals, indispensables, bocabadants, evocadores, majestuoses, impactants, mexicanes.
Un regalet en tots i per a tots els sentits. Com vosaltres, artistes!

3 comentaris:

aitana carrasco ha dit...

Quines fotos més xules! Moltes gràcies, Mercè... me les guarde! Una abraçada.

aitana carrasco ha dit...

Hola una altra vegada... no veig el teu mail enlloc. Volia escriure't perquè m'han demanat des de Tàndem Ecicions si els pots enviar les fotos. Escriu-me: aitaneta@hotmail.com
Un beset,
aitana

Mercè ha dit...

Aitana, ja estan viatjan les fotos al teu correu.
Besets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...